Як зробити Банановий пиріг без глютену з кавової глазур’ю простий рецепт.
Інгредієнти
Чашка = 240 мл
ВОЛОГІ ІНГРЕДІЄНТИ: 2 лляних яйця (2 ст л льняної муки + 5 ст л води) 1 чашка бананового пюре (~ 2 середніх банана) 1⁄4 склянки кокосового масла, розтопленого 1⁄4 склянки рослинного молока 1⁄4 склянки кленового сиропу або топінамбура 1⁄4 склянки кокосового цукру 2 ч. л. ванільного екстракту⠀ ⠀ СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ: 1 + 3⁄4 чашки безглютенової або вівсяного борошна (або пшеничного, якщо вживаєте глютен) 1⁄2 чашки мигдального борошна тонкого помелу 1 ст л меленої кави (сухий, не заварений) 2 ч. л. розпушувача 1/2 год л соди ⠀ ЗА БАЖАННЯМ: 1⁄2 чашки волоських горіхів, нарізаних ⠀ КАВОВА ГЛАЗУР: (за бажанням) 1⁄4 склянки веганского масла (кокосового або вершкового) 1⁄2 склянки цукрової пудри 1 год л меленого розчинної кави 1/2 ст л кип’яченої води
Банановий пиріг без глютену з кавової глазур’ю покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 175 С. ⠀ Приготуйте лляні яйця: змішавши лляну борошно і воду, залиште на 10 хвилин, щоб загусла. Додайте всі сухі інгредієнти у велику миску і перемішайте. ⠀
2. Коли лляні яйця готові, додайте їх і залишилися вологі інгредієнти в миску і перемішайте. ⠀ Додайте вологі інгредієнти до сухим і перемішайте всі разом. Всипте подрібнені волоські горіхи. ⠀
3. Вилийте у форму для запікання, застелену пергаментним папером. Випікайте 40-45 хвилин або поки зубочистка не буде виходити чистою. Дайте повністю охолонути 🌬 За бажанням покрити кавовій глазурью:
4. ДЛЯ ГЛАЗУРІ: Закип’ятіть воду. З’єднайте кип’ячену воду і розчинну каву; збивайте, поки більша частина кавовій гущі не розчиниться. Додайте розм’якшене масло, цукрову пудру і кавову суміш у невелику миску і перемішайте, поки не утвориться кремоподібна глазурь.