Як смачно зробити Батон на молоці в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це була любов з першого погляду, хлібець вийшов відразу.
Інгредієнти
Опара:
170 мл вода
8 гр пресовані дріжджі ; ( сухі 3 гр це не повна чайна ложка без гірки)
200 гр борошно
Тісто:
Вся опара
75 мл молоко
60 гр цукор
7 гр солі ( чайна ложка з гіркою)
300 гр борошно
Замісити тісто, дати підійти. Додати м’яке вершкове масло 40 гр.
Для змащення:
1 маленьке яйце + 2 ст л води – перемішати
Батон на молоці в духовці покроковий рецепт
1. Готуємо опару: У теплу воду додаємо дріжджі, 200 гр борошна, перемішуємо, накриваємо плівкою, прибираємо на підйом (1 година) В тепле молоко додаємо сіль, цукор, перемішуємо. У готову опару додаємо суміш(молоко, сіль, цукор) і добре перемішуємо руками до однорідності. Додаємо борошно всю відразу (300 гр) замішуємо 5-7 хв виходить щільне але не тверде тесто.
2. Миску змащуємо рослинним маслом , накриваємо, прибираємо тісто на підйом (1 година). Далі килимок змащуємо вершковим маслом, розтягуємо тісто і зверху додаємо вершкове масло, добре вимішуємо до м’якості і гладкості ( 10 хв) можна навіть злегка відбити тісто . Округляємо тісто, миску змащуємо, прибираємо на підйом (40-50 хв) Далі ділимо тісто на дві однакові частини, округляємо, накриваємо, даємо відпочити ( 10 хв)
3. Потім кожен шматочок розгортаємо в овальну корж , спочатку в довжину і в ширину небагато. Перевертаємо гладкою стороною, розкачуємо. Скручуємо від себе, ущільнюємо, трохи підтягуємо, шов защипуємо і трохи прокатуємо притискаючи краюшки. Перекладаємо на деко, накриваємо, даємо підійти 30 хв. Далі робимо надрізи, накриваємо, залишаємо на 20 хв. Змащуємо яйцем+ водою Випікаємо в розігрітій духовці 190 С 20-25 хв Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку..