Бефстроганов з яловичини з грибами у вершковому соусі

Як смачно зробити бефстроганов з яловичини з грибами у вершковому соусі класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зберігайте рецепт в скарбничку 😉
Дуже популярний у всьому світі страву російської кухні, що готується з дрібно нарізаних шматочків яловичини з соусом.

Блюдо на кожен день, завжди бажане, готується просто і швидко. М’ясо виходить ніжним, тому що будемо використовувати вирізку, соус густий, насичений смак і дуже апетитний. Ну, а найкращий гарнір, за визнанням більшості любителів смачно поїсти — картопляне пюре. Коротше кажучи, суцільна простота, м’якість, ніжність і смакота!

Інгредієнти

Яловича вирізка — 400 г;
Печериці — 120 г;
Ріпчаста цибуля — 2 шт;
Петрушка — жменю рубаної зелені;
Мелений чорний перець — щіпка;
Рослинне масло — 2 ст. л.;

Для соусу:
Вершкове масло — 25 г;
Борошно пшеничне — 1-1,5 ст. л. (в залежності від цього соус буде густіше, або менш густим);
Молоко — 200 мл;
Сметана — 100 г;
Томатна паста — 1 ст. л.;
Мускатний горіх — 1/2 ч. л.;
Сіль — від 1/2 ч. л., далі за смаком.

Бефстроганов з яловичини з грибами у вершковому соусі покроковий рецепт

1. В невеликому сотейнику розтопити вершкове масло (на 6 з 9), додати борошно і при постійному помішуванні, обсмажити її в маслі до легкого кремового кольору і появи горіхового аромату (приблизно 1,5 хвилини). Відразу ж влити холодне молоко, довести до однорідного загустіння, постійно перемішуючи. ⠀

2. Додати сметану, томатну пасту і мускатний горіх, не перестаючи перемішувати. Сотейник прибрати з плити, накрити кришкою. ⠀

3. Тим часом, вирізку нарізати соломкою, ріпчаста цибулю півкільцями, гриби часточками і швидко на добре розігрітій сковороді (7/8 з 9), на рослинній олії, обсмажити цибулю, гриби і м’ясо, до м’якості цибулі. ⠀

4. Потім налити в сковороду соус і довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб густий соус не став підгоряти. Подавати з картопляним пюре! ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇