Бенто торт шоколадно-кавовий зі згущеним молоком

Як зробити смачний маленький Бенто торт шоколадно-кавовий зі згущеним молоком рецепт простий.

Інгредієнти

(D-10см, 3шт, вага одного 260гр)

Шоколадний бісквіт:
Яйця 1(С1)
Цукор 20гр(1)+12гр(2)
Мигдальна борошно 15г
Вершкове масло-10г
Шоколадна паста 10гр
Білки 30гр
Борошно 15г
Какао 5г

Шоколадний мус:
Жовтки 2
Згущене молоко 100гр
Гіркий шоколад (не менше 72%) 50гр
Тростинний цукор 25гр
Лікер «Амаретто» 10гр
Молоко 150гр
Вершки 33% 150гр
Желатин 9g
Вода 54гр

Бенто торт шоколадно-кавовий зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Шоколадний бісквіт:
1. Вершкове масло розтопити і відкласти.
2. Шоколадну пасту дістати з холодильника заздалегідь, щоб вона стала м’якою.
3. Білок збити до стану піни.
4. Не перестаючи збивати, ввести порційно цукор (1). Збити до піків. Відкласти.
5. В іншій мисці об’єднати яйце з цукром (2). Збити до посветления.
6. Додати мигдалеву борошно і шоколадно-горіхову пасту. Перемішати.
7. Окремо змішати какао і борошно. Перемішати.
8. Додати сухі інгредієнти до основної маси. Перемішати на низькій швидкості міксера.
9. В останню чергу додати розтоплене вершкове масло.
10. За допомогою лопатки акуратно вмішати меренгу в основну масу.
11. Приготувати кільця, дно кожного обтягнути фольгою.
12. Розділити тісто на три кільця. Випікати в розігрітій до 180С духовці 10 хвилин.
13. Остудить.
2. Шоколадний мус:
1. Желатин замочити в холодній воді і дати набрякнути.
2. Молоко закип’ятити.
3. Жовтки об’єднати зі згущеним молоком, лікером і тростинним цукром. Перемішати.
4. Гаряче молоко наливаємо до яєчної маси, перемішати. Повернути знову на вогонь і при постійному помішуванні, проварити до 82С.
5. Зняти з вогню, додати шоколад і желатин. Перемішати до розчинення.
6. Остудити до 30С.
7. Вершки збити до стану танення морозива» і акуратно підмісити до основної массе.