Бэнто тортик призначений на одну персону, вага тортика 400-500 г, офоомляется він екобокс з цукрової тростини і до нього додається экололожка або вилка і свічка. Виходить такий персональний набір. Декор у тортів дуже простий, найчастіше кремовий, виглядає мило, тортик легко можна взяти з собою. Я покажу, як за мінімальну кількість часу можна приготувати відразу 5 різних Бэнто тортів з шикарними смаками. Давайте швидше готувати!
Бенто-торт – однопорционный торт в упаковці. Тренд прийшов з Кореї. Тортик розрахований на одну особу, вага близько 400-500 г, упаковується бенто-торт у ланч-бокс з цукрової тростини, доповнюється эколожечкой або вилочкою і свічкою. Як правило, у бенто-тортів простий декор, найчастіше кремовий. Такий тортик зручно взяти з собою! Автор: Люба Кузьмичова.
Інгредієнти
Шоколадний бісквіт на деко 40*30 см
На 6 бісквітів діаметром 12 см
Борошно 200 г
Какао алк. 30 р
Розпушувач 10 р
Молоко 150 г
Вершкове масло 40 г
Шоколад темний-50 г
Яйця 4 шт
Цукор 200 р
На 2 вершкових бісквіта діаметром 12 см
Яйця 2 шт
Цукор 75 г
Борошно 95 р
Розпушувач 0,3 ч. л.
Молоко 35 р
Рослинне масло 15 г
Вишневий конфітюр на 2 торта
Вишня без кісточок 150 г
Крохмаль кукурудзяний 2 ч. л.
Цукор 60 г або по смаку
Вода 2 ч. л.
Для начинок в торти
Тертий шоколад 30 р
Рубані фісташки 3 ч. л.
Крем на 5 тортів
Сирний вершковий сир 700 р
Вершки 33% 200 р
Цукрова пудра 100 г
Фісташкова паста 25-30 р
Розтоплений чорний шоколад 30 р
Какао алк. 1 ч. л.
Спочатку готуємо базовий кремчиз з сиру, вершків і цукрової пудри. У мене крем вийшов вагою 1 кг.
Отриманий крем ділимо на 3 частини:
2 частини крему (400 г) – залишаємо вершковим (2 на 2 порції торта)
2 частини крему (400 г) – додаємо фісташкову пасту (2 на 2 порції торта)
1 частина крему (200 г) – додаємо какао і розтоплений шоколад (1 порція на 1 торт)
Для складання тортів:
2 порції вершкового торта
2 порції фісташкового крему
1 порція шоколадного крему
Вишневий конфітюр
150 мл міцної кави
30 г тертого темного шоколаду
3 ч. л. рубаних фісташок
КРЕМ ДЛЯ ВИРІВНЮВАННЯ – Кількість інгредієнтів на 5 тортів:
Сирний вершковий сир 700 р
Вершкове масло 210 р
Цукрова пудра-120 г
Технологія приготування та техніка вирівнювання в рецепті кремчиза на олії.
Бенто торт розмір:
Вага кожного тортика без покриття близько 400-430 г
Вага з покриттям близько 600 р
Діаметр тортиків 12 см
Висота тортиків 6-6,5 см
Параметри ланч-боксу для торта:
Дно 16*16 см
Висота 8 см
Для комплекту эколожечка або вилочка і свічка
Бокс можна обв’язати джутом або стрічечкою
Бенто торт тренд в упаковці коробці покроковий рецепт
З’єднати, просіяти в миску і перемішати віночком сухі інгредієнти – борошно, какао і розпушувач. Відставити в сторону. У сотейнику з’єднати молоко, вершкове масло і шоколад, нагріти до гарячого стану, масло і шоколад повинні повністю розійтися. В чаші, де буде замішуватися бісквітне тісто, почати збивати яйця на невисокій швидкості міксера до стану так званої мильної піни. Коли яйця взбились в піну, не припиняючи збивання почати підсипати порціями цукор.
коли весь доданий цукор, збиваємо масу до повного розчинення цукру, вона значно збільшиться в об’ємі, посвітлішає і стане пишною. До збитою яєчною масою додати сухі інгредієнти і акуратно перемішати лопаткою. Міксер вже використовувати не можна. Потім влити гаряче молоко з маслом і шоколадом і перемішати до однорідного тесту.
Тісто вилити на деко розміром 30*40 см, застелений пергаментним папером і розподілити рівномірним шаром. Випікати бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 С духовці до сухої чистої шпажки. У мене випікався близько 11 хвилин. Бісквіт дістати, зняти на папери з дека і перекласти на стіл для остигання. Накрити пергаментом або рушником. Після охолодження вирізати 6 кіл діаметром 12 см.
Я приготувала бісквіти з свого малинового торта. Кількість інгредієнтів перерахувала, а технологію приготування можна подивитися в рецепті Малинового торта.
Всі разом скласти в сотейник, перемішати, довести до кипіння при безперервному перемішуванні і варити 1-2 хвилини до загустіння. Зняти з плити, перекласти в чашу для охолодження, накрити харчовою плівкою вконтакт з поверхностью.
Зварити 150 мл міцної кави (еспрессо).
Холодний сир, холодні вершки і цукрову пудру збити разом в однорідний крем. У мене крем вийшов вагою 1 кг. Отриманий крем ділимо на 3 частини: 2 частини крему (400 г) – залишаємо вершковим (2 на 2 порції торта). 2 частини крему (400 г) – додаємо фісташкову пасту (2 на 2 порції торта). 1 частина крему (200 г) – додаємо какао і розтоплений шоколад (1 порція на 1 торт). Після додавання в крем фісташкової пасти і розтопленого шоколаду з какао перемішуємо на низькій швидкості міксера до об’єднання і однородности.
1). Тірамісу – 2 вершкових бісквіта, просочення кави, 1 порція вершкового крему і бортик з крему, тертий шоколад начинке.
Зібрані торти прибрати на стабілізацію в холодильник. Потім вирівняти і декорувати.
Ще 3 варіанти бенто тортів тут:
Бенто торти у ланч боксі на день народження дівчинці