Кекс з прошарком коричної

Як зробити Кекс з коричної прошарком рецепт простий. Обожнюю прості і зрозумілі рецепти, але з родзинкою. Кекси я теж пристрасно люблю, ось вам ще одна варіація: класична розсипчаста і повітряна текстура, доповнена коричної прошарком💛

Інгредієнти

⁃ 170 вершкового масла, кімнатної температури;
⁃ 150 г цукру
⁃ 3 великих яйця, кімнатної температури
⁃ 225 г борошна
⁃ 10 г розпушувача
⁃ щіпка солі
⁃ 100 г кефіру;
⁃ 1 ст. л. ванільного екстракту або насіння 1 стручка ванілі

Корична прошарок:
⁃ 50 г цукру;
⁃ 1,5 ч. л. меленої кориці;

Кекс з коричної прошарком покроковий рецепт

1. Для коричної прошарку змішати цукор і корицю і відставити; ⠀ розігрійте Духовку до 175 С. Форму змастіть вершковим маслом і присипте борошном. ⠀ Сухі інгредієнти змішати в окремій мисці; Розм’якшене вершкове масло змішайте з цукром і збивайте з насадкою «весло» у чаші кухонного комбайна протягом 5-6 хвилин або поки маса не стане кремового, пухкої консистенції; ⠀
2. Зніміть масло зі стінок дюжи і, продовжуючи перемішувати на середній швидкості, введіть по одному яйця, кожен раз добре вимішуючи; Потім введіть половину кефіру, після половину сухої суміші, добре перемішуючи на низьких обертах. Потім залишився кефір і знову борошняну суміш. Перемішайте до об’єднання всіх інгредієнтів. ⠀
3. Викладіть половину тіста у форму, потім посипте половиною коричного цукру. Викладіть зверху тісто і посипте цукром. Випікайте кекс протягом 50-60 хвилин або до повної готовності, поки дерев’яна шпажка не буде виходити сухой.