Бісквітний торт з абрикосами і ганашем збитим з маскарпоне

Як зробити Бісквітний торт з абрикосами і ганашем збитим з маскарпоне простий рецепт.

Інгредієнти

ванільний Бісквіт:
Яйця С0 – 5 шт
Цукор -150 гр
Молоко кімнатної температури – 50 гр
Масло рослинне – 30 г
Борошно -170 гр
Розпушувач -10 гр
Ваніль

Просочення:
Пюре абрикоса -130 гр
Окріп -40 гр
Цукор -30 гр

Конфітюр абрикосовий:
Пюре абрикоса – 250 гр
Шматочки абрикоса -250 гр
Пектин nh – 7 гр
Цукор – 70 гр (можна регулювати)
Ваніль
Лимонна кислота – щіпка

Ганаш збитий ванільний з маскарпоне:
Вершки 33% -400 гр
Шоколад білий -150 гр
Желатин -3 гр
Вода -15 гр (для желатину)
Ваніль (зазначити )
Маскарпоне -130 гр

Хрусткий шар (за бажанням)
Роялтин – 60 гр
Білий шоколад – 70 гр
Рослинне масло – 15 гр
Мигдаль обсмажений, рубаний – 30 гр

Бісквітний торт з абрикосами і ганашем збитим з маскарпоне покроковий рецепт

1. ванільний Бісквіт:
Яйця з цукром збити до пишної, білої маси. Ввести молоко, змішане з маслом і знову збити 2 хвилини до пишноти. Вручну вмішати муку з розпушувачем . Тісто порціоніровать в 2 кільця діаметром 20 см. Випікати 170 градусів до золотистого кольору (перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою ). Після випічки перевернути бісквіти в кільцях до повного охолодження

2. Просочення:
Все змішати і довести до кипения.

3. Конфітюр абрикосовий:
Пюре з лимонною кислотою, ваніллю довести до 50-60 градусів, ввести цукор з пектином . Варити 3 хвилини, помішуючи, ввести шматочки абрикоса і варити ще 1-1.5 хвилини. Перелити конфітюр на піднос – для більш швидкого охолодження і стабілізації
4. Ганаш збитий ванільний з маскарпоне:
Технологія приготування: Вершки довести до кипіння з ваніллю, вилити на шоколад з набряклим желатином, пробити блендером, додати маскарпоне і знову пробити. Прибрати в холодильник до повного охолодження не менше – 5 годин. Збити до щільних пик.
5. Хрусткий шар (за бажанням).
Шоколад розтопити з рослинним маслом, перемішати з роялтином і горіхами. Хрусткий шар наносити опціонально, тонким слоем.
6. Збірка торта:
Бісквіт розрізати навпіл. Послідовність складання: Бісквіт, просочення, хрусткий шар (за бажанням), збитий ганаш ванільний, конфітюр абрикосовий і т. д.

Відео рецепт 👇