Рецепт довгий, тому, без зайвих слів 👇🏻 Як зробити смачний Бісквітний торт з мусом, бананами, шоколадом і кречизом рецепт простий.
Інгредієнти
Корж:
4 яйця
150 г цукру
80 мл молока
80 г масла рослинного
150 г борошна
50 г какао
10 г розпушувача
Мус
100 г 33% вершків
110 20% вершків
120 г молочного шоколаду
5 г желатину + 30 г води
Банановий ганаш
90 г темного шоколаду
90 г вершків 33%
60 г пюре банана
15 г вершкового масла
Щіпка солі
Карамелізовані банани
120 г цукру
50 г вершкового масла
2 великих банана
Сіль щіпка
Кремчиз:
400 г кисломолочного сиру
80 г вершків 33%
50 г цукрової пудри
Бісквітний торт з мусом, бананами, шоколадом і кречизом покроковий рецепт
1. Корж:
Яйця збити з цукром, додати молоко з маслом, перемішати лопаткою. Окремо змішати борошно з какао і розпушувачем і додати до рідкої маси, акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Перелити у форму (діаметр 18 см). Випікати при 170 гр 45 хв. Остудити, обмотати плівкою, прибрати в холодильник.
Яйця збити з цукром, додати молоко з маслом, перемішати лопаткою. Окремо змішати борошно з какао і розпушувачем і додати до рідкої маси, акуратно перемішати лопаткою знизу вгору. Перелити у форму (діаметр 18 см). Випікати при 170 гр 45 хв. Остудити, обмотати плівкою, прибрати в холодильник.
2. Мус.
Желатин залити водою, дати набрякнути. Вершки 20% довести до кипіння, додати набряклий желатин, перемішати, вилити на шоколад, пробити блендером, вийде гладка шоколадна маса. Залишити масу трохи охолонути (щоб була не гаряча, але тепла!) Збити вершки 33% до м’яких піків, вилити в них шоколадну масу і тщательностей все перемішати. Перелити у форму 18 см і прибрати в холодильник до застигання. Це приблизно 5-6 часов.
Желатин залити водою, дати набрякнути. Вершки 20% довести до кипіння, додати набряклий желатин, перемішати, вилити на шоколад, пробити блендером, вийде гладка шоколадна маса. Залишити масу трохи охолонути (щоб була не гаряча, але тепла!) Збити вершки 33% до м’яких піків, вилити в них шоколадну масу і тщательностей все перемішати. Перелити у форму 18 см і прибрати в холодильник до застигання. Це приблизно 5-6 часов.
3. Банановий ганаш.
Шоколад трохи розтопити, вершки нагріти, але не кип’ятити, вилити на шоколад, пробити блендером, пюре банана нагріти і додати до шоколадної суміші, знову пробити, в кінці додати масло і сіль. Перелити в кондитерський мішок і прибрати в холодильник на 5-6 годин на стабилизацию.
Шоколад трохи розтопити, вершки нагріти, але не кип’ятити, вилити на шоколад, пробити блендером, пюре банана нагріти і додати до шоколадної суміші, знову пробити, в кінці додати масло і сіль. Перелити в кондитерський мішок і прибрати в холодильник на 5-6 годин на стабилизацию.
4. Карамелізовані банани.
Банани нарізати шматочками і скропити лимоном. У сотейнику розтопити цукор, додати масло, перемішати до об’єднання, додати банани, уварити пару хвилин, додати сіль, перемішати, вимкнути вогонь і остудити полностью.
Банани нарізати шматочками і скропити лимоном. У сотейнику розтопити цукор, додати масло, перемішати до об’єднання, додати банани, уварити пару хвилин, додати сіль, перемішати, вимкнути вогонь і остудити полностью.
5. Кремчиз:
Все об’єднати і збити до пишноти.
Для просочення зварити й остудити какао.
Все об’єднати і збити до пишноти.
Для просочення зварити й остудити какао.
6. Збірка:
Бісквіт розрізати на три коржі.
Збираємо так: корж-просочення-ганаш-бортик з крему-банани-корж-просочення-крем-мус-бортик з крему-банани-корж-просочення-весь торт покрити залишками крему. Фінальне покриття я не робила, домашній торт) але ви можете зробити що завгодно)
Бісквіт розрізати на три коржі.
Збираємо так: корж-просочення-ганаш-бортик з крему-банани-корж-просочення-крем-мус-бортик з крему-банани-корж-просочення-весь торт покрити залишками крему. Фінальне покриття я не робила, домашній торт) але ви можете зробити що завгодно)