Муссовые тістечка з желатином і вишневим конфі

Рецепт простих муссовых тістечок з желатином і вишневим конфі рецепт простий.

Інгредієнти

Вишневе конфі (приготувати заздалегідь і заморозити)
150 г вишні
40 г цукру
5 г желатину

Бісквіт
50 гр яєць
50гр цукру
50 г борошна

Ванільний Мус:
200 гр молока
60 гр жовтки
60 гр цукру
1/2 ч. л. ванільного екстракту
200 гр вершків 33-35% (повинні бути холодними)
8 г желатину

Муссовые тістечка з желатином і вишневим конфі покроковий рецепт

1. Вишневе конф.
Пробити розморожену вишню без кісточок блендером. Замочити желатин водою. Вишневе пюре об’єднати з цукром, довести до кипіння, проварити в сотейнику 2-3 хвилини в гарячу суміш ввести набряклий желатин, ретельно перемішати. Або виливаємо в кільце діаметром 16 см, або в спеціальні силіконові формочки. Відправляємо в морозилку для стабілізації на 1 годину, вирізаємо начинки формою 2-3 см, прибираємо в герметичному контейнері в морозилку до сборки.
2. Бісквіт.
Яйця і цукор збиваємо 7-10 хвилин до консистенції щільної піни. Від тривалості збивання буде залежати якість бісквіта. Далі акуратно вмішуємо лопаткою (важливо) просіяні сухі інгредієнти. Виливаємо тісто на пергамент, розрівнюємо. Висота повинна бути 3-5мм. Випікаємо на 180С 10-15 хв. Остиглий бісквіт для складання тістечок вирізаємо формочками діаметром 2-3 см, прибираємо в герметичному контейнері на 1 годину в морозилку.
3. Ванільний Мус:
Замочити желатин водою в пропорції 1:6 (желатин: вода). Об’єднати жовтки, цукор, ванільний екстракт і молоко, поставити на середній вогонь, при безперервному помішуванні довести крем до 82 градусів. Зняти з плити, додати розм’яклий желатин, розмішати. Остудити до 30 градусов.

4. Збити вершки до м’якого малюнка. Ввести заварний крем у збиті вершки лопаткою. Відразу приступаємо до збірки. ⠀ Наливаємо мус, трохи утапливаем конфі і знову доливаємо мус. Зверху кладемо бісквіт🤗 Відправляємо в морозилку мінімум на 5-6 годин❄️