Борщівка на зиму з буряка, капусти, помідорів заготівля для борщу

Здрастуйте, дорогі друзі коли у мене на городі дозрівають всі овочі, я заготовляю на зиму заправку для борщу готується вона досить просто і швидко і відмінно зберігається причому не вимагає стерилізації і робиться без оцту. Як зробити Борщевку на зиму з буряка, капусти, помідорів і перців рецепт простий у банках заготівля для борщу.

Інгредієнти

500 гр буряків
500 гр моркви
500 гр ріпчастої цибулі
750 гр помідорів
250 гр болгарського перцю
2 ст. ложки томатної пасти
125 мл рослинного масла
8 великих зубчиків часнику
0,5-1 шт гострого стручкового перцю
0,5 ст. ложки цукру
1 ст. ложка солі
Вага овочів вказаний в очищеному вигляді. Вихід готового продукту 1,5 літра.

Борщівка на зиму з буряка, капусти, помідорів заготівля для борщу покроковий рецепт

1. Підготуємо всі овочі і першим ділом перекрутимо помідори через м’ясорубку цибулю порізати дрібними кубиками так, як зазвичай ріжемо для борщу болгарський перець поріжемо соломкою при бажанні в соус можна додати гострий стручковий перець завдяки йому заправка буде краще зберігатися і набуде більш гострий смак можна додати цілий перець, можна половинку, ну і в залежності від його гостроти моркву потерти на тертці для приготування корейських салатів на звичайній тертці теж можна потерти, але так виходить більш акуратно і на такий же тертці потерти свеклу.

2. Поставити томат на вогонь і додати в нього томатну пасту, томатна паста дасть дуже гарний колір і заготівля буде краще зберігатися, влити олію, додати сіль і цукор, викласти моркву і буряк, перемішати і накрити кришкою, дочекатися поки суміш прогріється і закипить. Отже, суміш закипіла, відправляємо в неї цибулю, гострий і болгарський перець, перемішати, потім знову дочекатися поки суміш закипить, зараз вона у нас ще досить густа, але всі овочі дадуть ще більше сока.

3. Накрити кришкою і варити на середньому вогні 30 хвилин періодично при цьому не забувати помішувати, така яскрава у нас виходить заправка, у нас ще залишився часник, його можна дрібно порізати або видавити через часниковий прес, заправку ще раз перемішати і варити під кришкою 5 хвилин, розподіляємо часник рівномірно, заправку розкласти в простерилізовані банки, стерилізувала я їх в мікрохвильовці, укладати потрібно досить щільно, щоб не залишалося повітряних пазух, гарненько все ущільнити ложкою і зверху долити соус, якої утворився відразу ж щільно закрутити крышкой.

4. Таким чином заповнити всі інші банки, закриті банки, перевернути, поставивши їх догори дном і накрити ковдрою до повного охолодження, потім прибрати на зберігання в темне і прохолодне місце, у мене вийшло 9 невеликих банок заправки для борщу, їх об’єм 150-200 мл, тобто вихід склав близько 1,5 літрів маленькі ємності дуже зручні вони розраховані якраз на одну варку, якщо треба зварити борщу багато, то можна відкрити відразу дві, друзі, я сподіваюся, що рецепт вам сподобався на цьому я з вами прощаюся, до нових встреч.