Булгур в томатному соусі з баклажанами

Як смачно зробити Булгур в томатному соусі з баклажанами простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Я дуже люблю булгур – а в такому поєднання це взагалі щось нове!

Інгредієнти

1 цибулина
2 зубчики часнику
200 гр черрі
1 ст. л томатної пасти
130 гр булгуру
200 мл води
1 баклажан
130 гр йогурту
2 гілочки м’яти
1/2 ч. л цедри лимона

Булгур в томатному соусі з баклажанами покроковий рецепт

1. Цибулю і часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сотейнику до рум’яного кольору – постійно помішуйте, так як до сотейнику може пригорати! додаємо томатну пасту, черрі і тушкуємо ще пару хвилин. всипаємо булгур, заливаємо водою, додаємо сіль по вкусу.

2. доводимо до кипіння і варимо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин. баклажани нарізаємо на кубики – додаємо сіль, перець, сухий часник, паприку, масло – перемешиваем.

3. Відправляємо в духовку на 10 хв при 180 гр. для соусу змішуємо йогурт, цедру і дрібно нарізану м’яту! подаємо всі разом

Відео рецепт 👇