Ростбіф Вітелло Тоннато з соусом

Як зробити Ростбіф Вітелло Тоннато з соусом АБО ТЕЛЯТИНА ПІД ТУНЦОВЫМ СОУСОМ. Вітелло Тоннато (італ. Vitello Tonnato або Vitel tonnè) це одне з традиційних італійських страв. 🇮🇹 Частіше готується на свята, і подається в якості охолодженої закуски або легкої основного блюда, але і до сімейним обід/вечеря теж відмінно підійде.
Кому-то страва (а точніше, поєднання продуктів в ньому) може здатися занадто незвичним, але, варто один раз спробувати приготувати Вітелло Тоннато і рецепт напевно завоює увагу і інтерес вашої родини і гостей! Рецепт не складний, дотримуйтесь рекомендацій і у вас вийде смачне м’ясо під ніжним соусом. До речі, вибір використовуваного м’яса в цьому рецепті відіграє важливе значення. Традиційно для «Вітелло тоннато» використовується певний високосортний шматок із стегнової частини туші, теляча вирізка.

Інгредієнти

Теляча вирізка — 1 кг
Цибуля — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Стебло селери — 1 шт.
лавровий лист — 1 шт.
біле сухе вино — 200 мл
бульйон м’ясний — 750 мл
оливкова олія — 3 ст. л.

Соус:
тунець консервований — 180 р
каперси — 10 шт.
анчоуси — 4 шт.
оцет винний білий — 1 ч. л.
яйце — 1 шт.
яєчний жовток — 1 шт.
рослинне масло — 250 мл

Ростбіф Вітелло Тоннато з соусом покроковий рецепт

1. Телячу вирізку обв’язати кулінарною ниткою, щоб в процесі приготування м’ясо зберегло компактну форму. У каструлі з важким дном (за розміром шматка м’яса) розігріти 3 ст. л. оливкової олії і обсмажити м’ясо з усіх боків до золотистого кольору протягом 12-15 минут.

2. Після цього викласти телятину на блюдо, накрити щільно фольгою і підтримувати в теплому стані. Ріпчасту цибулю, моркву і селеру нарізати не дуже дрібно. Викласти овочі в каструлю й обсмажити, помішуючи хвилин 5. Додати лавровий лист. Посолити. Додати в каструлю м’ясо, влити біле вино і дати частково випарується алкоголю. Тепер влити до м’яса гарячий бульйон так, щоб рідина покривала шматок м’яса на 2/3. Томити під кришкою 50 хвилин, час від часу переворачивая.

3. Готове м’ясо остудити, звільнити від нитки і нарізати дуже тонкими скибочками. 🔪 Займемося приготуванням соусу з тунця. Для цього краще всього використовувати блендер. Викласти в чашу блендера тунця (масло попередньо злити, якщо в маслі), каперси, анчоуси і оцет. Збити все на високій швидкості протягом 7 сек. Додати яйце і жовток, трохи солі, знову включити блендер і додати потроху рослинне масло. Починаємо додавати буквально по кілька крапель, і як тільки соус придбає однорідну консистенцію, влити тонкою цівкою решту масло.

4. В самому кінці В готовий соус можна додати трохи моркви, що залишилася від приготування телятини (за бажанням, для додання колірної ноти соусу). Дно красивої форми, в якій можна подати страву на стіл, змастити тонким шаром готового соусу. Зверху викласти шар з скибочок телятини. Покрити тунцовым соусом і продовжувати викладати м’ясо і соус до закінчення інгредієнтів. Зверху залишається шар соусу. Підготовлене таким чином блюдо, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 2 часа.

5. ПОРАДИ:
При приготуванні тунцового соусу можна використовувати і готовий майонез. У цьому випадку, до майонезу додати тунця, каперси, анчоуси і все як слід збити до однорідного стану. З часу його появи у рецепта Вітелло Тоннато з’явилося багато ВАРІАНТІВ приготування. Зокрема, м’ясо можна і просто відварити, а не обсмажувати, як в моєму рецепті. В такому випадку, в каструлю покласти крупно нарізані овочі, лавровий лист, влити воду і вино, посолити. Довести до кипіння і викласти перев’язану телятину. Варити на слабкому вогні близько 1 години. Далі, за рецептом… 👍🏻😉