Запечена курка на сіні

Як смачно зробити Запечена курка на сіні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Посміхаюся від двох слів відразу…від мого улюбленого «ципочка» і від того, що вона ще і на сіні☺️ Я давно хотіла приготувати, вивчала, але, як зазвичай, все пішло саме по тому плану, за яким повинно!
Привезли мені фермерського, абсолютно свіжого курчати, на додачу до нього дали сіно і вийшло ось таке🙏🏻 Я додала від себе вино, масло і часник – ахахаха, все що люблю 🤭 як ви розумієте. Тому, якщо ви шукали щось незвичайне – то ось воно, будь ласка 🙂

Інгредієнти

▪️курча (у мене був у 850гр)
▪️сіно
▪️70гр вершкового масла
▪️головка часнику (плюс на сіно)
▪️склянку білого вина
▪️сіль/перець/чебрець

Запечена курка на сіні покроковий рецепт

1. Немає нічого незвичайного або супер особливого в приготуванні. Цыпу натираємо сіллю і перцем, акуратно пальчиками відсуваємо шкіру від м’яса (туди ми будемо запихати масло і часник) М’яке вершкове масло змішати з 4-5 часточками часнику, додати перець і добре перемешать.

2. Тепер цю суміш нам треба «запхати» під шкіру цыпе, акуратно!!!!!! Не порвіть шкіру. Всередину покладіть гілочки чебрецю і зв’яжіть її кондитерської ниткою. У ємність (у мене чавунна сковорода) викладіть сіно, яке треба обов’язково попередньо промыть.

3. На сіно цыпу, часник прям в головках і заливаємо це все склянкою білого сухого. Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку при 160С на 40 хвилин. Потім зняти фольгу і допекти до рум’яності під верхнім грилем.