Як варити холодець із яловичих ніжок без желатину

Як варити холодець із яловичих ніжок і м’якоті без желатину рецепт простий.

Інгредієнти

– яловича ніжка
– яловича м’якоть 600-700 гр
– цибуля 1 шт
– морква 1 шт
– сіль
– перець горошком
– часник 2 шт
– лавровий лист 2 шт

Як варити холодець із яловичих ніжок без желатину покроковий рецепт

1. Перший робити варимо яловичу ніжку, як вода закипить варимо хвилин 10 і зливаємо воду, набираємо свіжу і варимо холодець на другому бульйоні на самому повільному вогні. Збираємо пінку і жовтий жир. Варила я приблизно 6 годин, потім додала яловичу м’якоть, морква і цибуля. Через годину додаємо сіль, перець, лавровий лист і варимо ще 1-1,5 часа.

2. Витягуємо м’ясо і ніжку. Ніжка сильно розварюється і легко відділяється від кістки, потрібно все м’ясо з ніжки і яловичу м’якоть дрібно нарізати і розкласти в глибокі формочки. Бульйон потрібно процідити 2 Рази, остудити трохи, потім додати за смаком сіль, перець і подрібнений часник, перемішуємо і розливаємо по формам.

3. Накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 1 годину. Потім витягуємо і прикрашаємо морквою і зеленню. Всіх з наступаючим Новим Роком!

Відео рецепт 👇