Лазанья з фаршем і соусом бешамель

Як смачно зробити Лазанья з фаршем і соусом бешамель простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Яйце 3-4 шт
Сіль щіпка
Борошно 300-350гр

Начинка Болоньєз:
Фарш яловичий 800 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Морква 1 ш
Часник 3 зубчики
Сир 400 гр
Протерті томати 450 гр

Соус Бешамель:
Вершкове масло 50 гр
Борошно 2 ст л
Молоко пожирніше 500 мл
Сіль/перець за смаком
Мускатний горіх кінчик ч. л

Лазанья з фаршем і соусом бешамель покроковий рецепт

1. Замішуємо круте тісто для того, щоб зробити листи для лазаньї – розбиваємо яйця, додаємо сіль і замішуємо круте, але м’яке тісто, поступово додаючи борошно. Готове тісто повинно відпочити півгодинки, в цей час приготуємо начинку – соус Болоньєз. На розпечену сковороду перекладаємо фарш і злегка обсмажуємо, потім додаємо часник, цибулю, моркву, спеції і знову злегка обжариваем.

2. Потім додаємо протерті томати, спеції і тушкуємо блюдо хвилин 10 (увага, ваше завдання, злегка недоготовить, щоб після печі начинка не була сухою). Готуємо соус БЕШАМЕЛЬ – в розтоплене масло вмішуємо борошно до однорідності, поступово вливаємо молоко і уварюємо соус до густого стану, солимо, перчимо до смаку, додаємо мускатний орех.

3. Тепер можна відпочиле тісто розкачати прямокутник, вирізати 4 листа за розмірами вашої форми і можна збирати лазанью – у змащену форму кладемо лист, потім викладаємо Болоньєз, поливаємо соусом Бешамель і посипаємо тертим сиром. Потім знову накриваємо листом і так повторюємо ще двічі. Четвертий верхній лист змащуєте залишками соусу бешамель і відправляєте в духовку на 180 гр на 30 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо сиром і доводимо до золотистої сирної скоринки, блюдо готове

Відео рецепт 👇