Булочка косичка з нутеллою з дріжджового тіста

Як зробити булочку косичка з нутеллою з дріжджового тіста рецепт простий. Ніжне тісто, доповнене шоколадною пастою з горіхами – вишуканий десерт, який тане в роті.🤤 Аромат свіжої домашньої випічки манить всіх зібратися за одним столом! Порадуйте своїх близьких смачною випічкою 😍 Це як раз той самий випадок, коли страва на перший погляд здається складним, а насправді – цілком просте!

Інгредієнти

Для тесту:⠀
борошно – 550 гр
тепле молоко – 180 мл
яйце – 2 шт
вершкове масло – 115 гр
сухі дріжджі – 1 пакетик
сіль – 1/2 ч. л.
ванілін – 1 ч. л.
цукор – 200 гр.

Для начинки:
Нутелла (або інша шоколадна паста) – 300 мл
горіхи (волоські, пекан, фундук) – 50 гр

Булочка косичка з нутеллою з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Робимо опару: У тепле молоко додати 2 чайні ложки цукру. Всипати пакетик сухих дріжджів. Залишити суміш до утворення піни, на 5 – 7 хвилин. ⠀ Збити до повного змішування цукор і вершкове масло. Додати 2 яйця і ванілін. Збивати до однорідності. ⠀ Додати в суміш борошно і сіль, перемешать.

2. Далі додати опару. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. ⠀⠀ З тіста сформувати кулю. Помістити в змащену маслом миску. Накрити і поставити в тепле місце на підйом. ⠀ Через годину – півтора, коли тісто підніметься, викласти на поверхню, посипану борошном. ⠀ Розділити тісто на 2 части.

3. Розкачати кожну частину в прямокутник. Стежте, щоб кожна частина була довшою вашої форми. ⠀ Кожну з частин намазати нутеллою, або інший шоколадною пастою, залишивши по краях по 3 див. Поверх пасти посипати горіхами. ⠀ Згорнути кожен прямокутник в рулет і розрізати навпіл в довжину. ⠀

4. Форму викласти пекарської папером. Взяти дві половини однієї кіски, і переплести. Дати підійти хвилин 20. ⠀ Розігріти духовку до 180 градусів. ⠀ Випікати 30-40 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇