Булочки гарбузове синнабон

щороку восени в сезон гарбуза я печу ці чудові сонячні булочки гарбузове Синнабон. Булочки неймовірно смачні ,ніжні, пишні, повітряні, м’які, пряні , политі карамельним соусом і посипати горішками. Навіть не любителі гарбуза їдять булочки з величезним задоволенням, смак гарбуза в булочках зовсім не відчувається, а колір виходить красивий, яскравий. Спочатку треба запекти гарбуз і зробити гарбузове пюре зручним для вас способом. Я гарбуз почистила, порізала на шматочки, запекла її в рукаві до м’якості в духовці. Потім пробила блендером в пюре. Щоб позбавиться від зайвої вологи ,відкинула пюре на сито, застелене в кілька шарів марлею і поставила невеликий вантаж. Таким чином рідина стече і залишиться густе пюре.

Інгредієнти

На 12 шт.
Для опари:
Дріжджі пресовані-20 г( 7 г сухих)
Цукор 1 ч. л.
тепла Вода 50 мл
Борошно 1 ст. л.

Тісто:
вся опара
Молоко 100 мл
Масло вершкове 60 г
Цукор 50 г
Сіль 1/2 ч. л.
Гарбузове пюре 200 г
Борошно 400 -450 р (+/-)
Яєць в тесті немає!!

Начинка:
Кориця
Цукор
Масло вершкове 50 г (оч.м’яке )

Булочки гарбузове синнабон покроковий рецепт

1. Для опари у теплій воді розчинити дріжджі, цукор, додати борошно. Дати піднятися до пінної шапочки. Підігріти молоко до теплого, розтопити в ньому масло, цукор, сіль, додати опару, гарбузове пюре, просіяне борошно. Борошна може знадобитися більше/менше, це буде залежати від вологості гарбузового пюре.

2. У мене густе пюре і мені знадобилося всього 400 р. Замісити гладке, еластичне, м’яке тісто. Поставити тісто на підйом в тепле місце до збільшення в об’ємі в 2-3 рази. Далі робочий стіл подпылить борошном, тісто розкачати в прямокутний пласт 40/60 см, змастити маслом, посипати цукром, корицею, згорнути в рулет, нарізати на шайбы.

3. Форму застелити папером для випічки, викласти шайби , накрити плівкою і дати добре підійти. Випікати при t 190 г близько 20-25 хвилин до легкого рум’янцю. Готові булки полити м’якою карамеллю, посипати рубаними горішками. Можна гарячі змастити сирним сиром типу Альметте, додавши в нього цукрову пудру. Все по вашому смаку і желанию.