Булочки трояндочки з заварним кремом

Булочки-трояндочки з заварним кремом простий рецепт.

Інгредієнти

На 12-16 шт. знадобиться:

Тісто –
– молоко 200 мл
– цукор 50 гр.
– масло вершкове 40 гр.
– сіль-1/2 год ложки
– яйце 1 шт. С2 + 1 білок
– живі дріжджі 20 гр.
– борошно 360 – 400 гр.
– кардамон 1/3 ч. ложки

Кремова начинка –
– яйце 1 шт. С1 + жовток
– цукор 70 гр.
– молоко 250 мл
– крохмаль кукурудзяний 30 гр.
– екстракт ванілі 3 краплі
– масло вершкове 20 гр.

+ Родзинки без кісточок 50 гр.

Булочки трояндочки з заварним кремом покроковий рецепт

1. В миску вливаємо тепле молоко, розчиняємо в ньому цукор, сіль і дріжджі. Додаємо яйце і 1 білок (жовток відкладаємо для крему), збиваємо. Борошно просіваємо, змішуємо з кардамоном і, поступово додаючи молочну суміш, замішуємо тісто. (Можливо знадобиться трохи більше борошна 😊)

2. Вмішуємо в тісто м’яке масло. Накриваємо і залишаємо підходити при кімнатній температурі 1-1,5 години. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Поки тісто підходить, готуємо крем. У сотейник розбиваємо яйце, додаємо відкладений жовток, всипаємо цукор. Все перемішуємо до розчинення цукру. Вливаємо 50 мл молока і додаємо крохмаль. Перемішуємо, розтираючи комочки.
3. Вливаємо молоко, що залишилося, додаємо ванільний ароматизатор, ретельно перемішуємо і відправляємо сотейник на середній вогонь. Постійно перемішуємо, поки суміш не загусне. Крем готовий, коли він починає відставати від стінок посуду і стане схожий на густу манну кашу.

4. Знімаємо крем з вогню, перекладаємо в миску, накриваємо плівкою, щоб не заветрівся, даємо охолонути. Родзинки перебираємо, промиваємо й обсушуємо на рушник. У остиглий крем додаємо родзинки і масло, перемешиваем.
5. Тим часом тісто вже добре піднялося: Обминаємо тісто і викладаємо на робочу поверхню, змащену маслом. Ділимо на 12-16 частин. Скачуємо кульки, накриваємо їх плівкою на 10 хвилин. Пальці злегка змочуємо маслом. Кожен кульку розминаємо в корж товщиною 3 мм.

6. В центр викладаємо кремову начинку – приблизно 1 десертну ложку. Робимо три надрізи по колу. Беремо за кінці одного сегмента, загорнути начинку і скріплюємо. Повторюємо з другим сегментом.

7. І з третім. Отримані “трояндочки” переносимо на деко, расстаиваем 20 хвилин. Випікаємо 15 хвилин при 180 градусах. Гарячі булочки змащуємо молоком 😊