Булочки з брусницею з дріжджового тіста

Як смачно зробити Булочки з брусницею з дріжджового тіста в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Побачила такі булочки-рулетики в одному кафе. Ідея мені дуже сподобалася! Люблю брусницю за її трохи терпкий смак, і в поєднанні з дріжджовим тістом вона ідеальна.
Часто такі рулетики подають зі згущеним молоком, але, на мій смак, це занадто солодко. У тесті і начинці цукру цілком достатньо. Може, звичайно, в тому кафе цукру менше кладуть спочатку, а, може, і немає 😄 Такі булочки гарні для осінніх чаювань і теплих компаній ☺️ Беріть на замітку!

Інгредієнти

(На 12-14 шт.)

Тісто
Молоко – 150 мл
Вершкове масло – 40 г
Яйце – 1 шт.
Цукор білий – 80 р
Ванільний цукор з натуральною ваніллю – 5 р
Сіль – щіпка
Борошно – 320 г + для робочої поверхні
Дріжджі сухі швидкодіючі – 4 р
Кориця мелена – 1 ч. л.

НАЧИНКА
Цукор – 3 ст. л.
Брусниця – 120 р
Яйце для змащування булочок

Булочки з брусницею з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Підігріти молоко до 36-38С, розтопити вершкове масло. У чаші міксера змішати до однорідності молоко, яйце, обидва види цукру, сіль. В окрему миску просіяти борошно з корицею, додати дріжджі, перемішати. Висипати сухі інгредієнти в рідкі і замісити тісто з допомогою насадки-крюка.
2. Додати масло і змішати до однорідності. Тісто вийде трохи липким. Перекласти тісто в миску, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити в теплому місці на годину на расстойку. Припылить робочу поверхню і качалку невеликою кількістю муки.
3. тісто розкачати в прямокутник товщиною ~3-4 мм (у мене вийшов приблизно 48х35 см). В окремій ємності трохи збовтати яйце. Розгорнути пласт тіста довгою стороною до себе і, відступивши від далекого краю ~3 см, рівномірно посипати пласт тіста цукром і розподілити по ньому бруснику.
4. Згорнути тісто в тугий рулет в напрямку від себе. Розігріти духовку до 180С. Нарізати рулет шматочками шириною 4 см і викласти на деко, кожен шматочок змастити яйцем. Випікати рулетики 30 хвилин до золотистого кольору, орієнтуйтеся по своїй духовке.