Буріто з фаршем, квасолею, сиром, помідорами, кукурудзою і морквою

Буріто з фаршем, квасолею, сиром, помідорами, кукурудзою і морквою простий рецепт. Буріто — це традиційне мексиканське блюдо, що складається з пшеничних або кукурудзяних коржів-тортилья, скручених або складених навколо начинки. Це цілий напрям в мексиканській кухні. Коржі можна начиняти м’ясом, рибою, морепродуктами, овочами і сиром і подавати з соусами і свіжою кінзою, що створює величезну різноманітність. Якщо говорити про коржиках-тортилья, то їх печуть з води і кукурудзяного або пшеничного борошна.
Ці традиційні для Мексики хлібні вироби можна приготувати самому, або купити готові, сьогодні це не проблема, а можна замінити нашим улюбленим лавашем. Я, мабуть, ще не зустрічав людини, якій би не подобалося це блюдо, причому його можуть готувати і є люди, що постяться і ті, хто не їсть м’ясо. Його просто не додаємо в начинку. Це блюдо на всі випадки життя. А як буріто люблять діти?! Існує багато різних варіантів приготування цієї страви, наведу один з них:

Інгредієнти

Тортилья-пшеничні коржі — упаковка;
Фарш яловичий або «домашній» (50/50 свинина/яловичина) — 300 г;
Сир чеддер — 120 г;
Морква — 1 шт;
Квасоля консервована — 250 г;
Кукурудза консервована — 150 г;
Помідори — 3 шт;
Болгарський перець — 1 шт;
Часник — 4-5 зубчиків;
Цибуля ріпчаста — 1 шт;
Кінза — пучок;
Солодка сушена паприка — 1 ст. л.;
Мелений чорний перець — 1/2 ч.л.;
Гострий соус табаско або шрірача — за смаком;
Сіль — за смаком;
Оливкова олія для смаження — 4-5 ст. л.

Буріто з фаршем, квасолею, сиром, помідорами, кукурудзою і морквою покроковий рецепт

1. Ріпчасту цибулю, моркву і часник нарізати дрібним кубиком. Помідори обшпарити окропом, видалити шкірку і плодоніжку, дрібно нарубати. Болгарський перець нарізати кубиками 1х1 див. подрібнити Кінзу. З квасолі і кукурудзи злити сік.

На сковороді, на розігрітій олії обсмажити цибулю, через 3-5 хвилин, додати моркву, через п’ять хвилин, додати часник, обсмажити пару хвилин. Додати помідори, тушкувати 10 хвилин під кришкою з пергаменту, яка дозволяє більш інтенсивно випаровується рідини, концентруючи смаки і ароматы.

2. Через 10 хвилин додаємо солодкий перець, тушкуємо ще 5 хвилин під кришкою. Потім додаємо фарш, добре перемішуємо з овочами, щоб не було грудочок, солимо за смаком.

Додаємо квасолю, кукурудзу, солодку паприку, чорний перець, гострий соус. Добре перемішати і тушкувати під кришкою 30 хвилин на повільному вогні. Через 30 хвилин прибрати кришку і тушкувати на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Після цього додаємо натертий сир, перемішуємо до однородности.

3. охолодити Начинку. Викласти начинку на край тортильї, посипати зеленню кінзи і додатковим сиром, закрутити в один оберт, підігнути краї і скрутити в рулет.

Викласти конверти з буріто швом вниз на деко, вистелений пергаментом, змастити зверху вершковим маслом і підрум’янити в духовці, розігрітій до 200-220°С протягом 10 хвилин до появи красивого румянца.

4. Подавати буріто зі сметаною і густим гуакамоле.