буженина Запечена зі свинячої шиї в духовці на Новий Рік

Як смачно зробити Запечену буженину зі свинячої шиї в духовці на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Кожен з вас 100% хоч раз у житті їв Шинку. Як варене, нудне м’ясо… Я вирішила надати йому смаку, азарту і свіжості, адже на носі самий святковий свято – Новий рік 🎅
Відшукала в морозилці червону смородину (парЭчку) і зробила з неї соус-маринад. Додала чарівництва, смаку, кольору – вийшло просто неймовірно….ось так, зовсім незвично можна перетворити просте блюдо в вишукане 😉 Швидше зберігайте рецепт і готуйте до вашого новорічного столу🙏🏻

Інгредієнти

▪️2 кг свинячої шиї
▪️часник
▪️морква
▪️в’ялені томати
▪️сіль/перець/приправа для м’яса

Для соусу:
▪️0,5 кг червоної смородини
▪️1ст.л меду
▪️щіпка перцю Чилі
▪️100мл соєвого соусу
▪️щіпка меленої кориці

буженина Запечена зі свинячої шиї в духовці на Новий Рік покроковий рецепт

1. Свинину обсушити паперовим рушником, зробити надрізи. Добре посолити і поперчити. Підготувати моркву і часник. У надрізи вкласти морква, часник, в’ялені томати. Робимо надрізи хаотично. Тепер м’ясо треба добре зв’язати, щоб те, що ми «поклали» в надрізи, не випало. Посипати свинину приправами для м’яса і відставити сторону.

2. Червону смородину викласти в сотейник, додати мед, соєвий соус, перець чилі, корицю і добре проварити на плиті. Пропустити через сито і охолодити. Наш маринад готовий. Остудіть его.

3. Тепер беремо щільний пакет, кладемо в нього м’ясо, заливаємо маринадом і відправляємо в холодильник на ніч. Перекласти у форму для запікання, добре закрити фольгою зверху, при бажанні додати пару гілочок тимьяна.

4. Відправляємо в духовку при 170C на годину. Через годину зняти фольгу, полити соусом і готувати ще годину без фольги. Подавати гарячу або холодну. В двох варіантах вона великолепна.