Черепашки фаршировані сиром в томатному соусі в духовці простий рецепт. В рецепті використовується соус Маринара, якщо його немає, можна замінити протертими помідорами (пасату), додавши трохи прованських трав.
Інгредієнти
Черепашки гігантські – 20 шт
Масло рослинне – 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста – 0,5 шт
Часник – 3 зуб
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Орегано сухий – 0,5 ч. л.
Соус Марінара – 750 мл
Рікотта – 250 гр
Яйце – 1 шт
Сир Пармезан – 50 гр
Сир Моцарелла (для начинки) – 150 гр
Петрушка – 2 ст. л.
Сир Моцарелла (присипати зверху страву) – 150 гр
Петрушка свіжа (для подачі) – за смаком
Черепашки фаршировані сиром в томатному соусі в духовці покроковий рецепт
1. Черепашки відварити згідно до інструкції на упаковці. У сковороді розігріти олію, додати дрібно нарізану цибулю, натертий часник, сухий орегано, сіль, перець обсмажити до м’якості цибулі. Влити соус Маринара, довести до кипіння, проварити 2 минуты.
2. Весь цей соус перелити у форму для запікання розміром 31х21 см Для начинки черепашок змішати в чашці – 150 гр натертої моцарели, сир Пармезан натертый.
3. Рікотту, зелень петрушки 2 ст. л., яйце, сіль, чорний перець – все перемішати. Начинити відварні черепашки сирною масою і викласти їх в один ряд у томатний соус.
4. Зверху черепашки присипати 150 гр натертого моцарелою. Накрити фольгою, поставити в нагріту духовку 190 гр на 30 хвилин. Вийняти форму, зняти фольгу, присипати зверху свіжою петрушкою і подавать.
Відео рецепт 👇