Чізкейк Нью-Йорк класичний домашній

Як зробити Чізкейк Нью-Йорк класичний домашній простий рецепт.
Вперше його зробили в ресторані Нью-Йорка, звідки і пішла назва цього десерту. Він виходить неймовірно ніжний, смачний. Готують його з сиром Філадельфія, але я використовувала сир Хохланд. Результат так само прекрасний. Форму використовувала на 24 див.

Інгредієнти

Для основи:
пісочне печиво – 330 р
вершкове масло 82,5% – 130 р

Для сирного мусу:
сирний сир (Хохланд) – 500 г
цукрова пудра – 170 р
вершки 33-35% – 200 г
сметана 18-20% – 250 г
яйця – 2 шт.
жовток – 1 шт
ванільний цукор – 8 г
сік лимона – 1,5 ст. л.
кукурудзяний крохмаль – 30 м

Чізкейк Нью-Йорк класичний домашній покроковий рецепт

1. Печиво подрібнити, з’єднати з розтопленим вершковим маслом. Викласти половину на дно форми, щільно утрамбувати. З другої половини піщаної основи зробити бортики. Випікати на 180 градусів 10 хвилин. Зробити сирну основу. У мисці з’єднати сирний сир з цукровою пудрою і вершками приблизно 100 р. Ретельно перемішати. Додати вершки, сметану, ванільний сахар.

2. Потім ввести яйця і жовток. Перемішати віночком, масу не збивати! В кінці додати лимонний сік і кукурудзяний крохмаль. Вилити сирну масу в пісочну основу. Забрати всі виходять бульбашки. Духовку нагріти до 150 градусів. Поставити на дно духовки деко з гарячою водой.

3. Чізкейк встановити на середній рівень. Режим верх/низ. Закрити духовку. Поставити на 130 градусів і випікати 2 години не відкриваючи дверцята. Дві години минуло вимкнути духовку і злегка її відкрити, щоб поступово виходив тепле повітря і щоб чізкейк не тріснув від різкого перепаду температур.

4. Через 30 хвилин дістати чізкейк. Повністю остудити при кімнатній температурі. Потім накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч щоб він «дозрів». Прикрасити за желанию.

Відео рецепт 👇