Чізкейк Пахлава з тіста філо, горіхами і цукровим сиропом простий рецепт. Їли Ви коли-небудь пахлаву з каймаком ? Цей баланс сиру і солодкого хрусткого тіста зводить з розуму . Я шалено люблю хрустку турецьку пахлаву і з’єднати її з чізкейк – відмінне рішення. А як же класно , що не потрібно готувати основу або печиво , швидко замешал – спік- полив сиропом і неймовірно смачний десерт готовий.
Інгредієнти
Для чізкейку на форму 18см:
1 упаковка тесту філо (у мене пішло 8-10 аркушів, але чим більше тіста, тим хрустке)
Вершкове масло розтоплене 80 грам для змащування
Чізкейк:
500 грам сирного сиру
80 грам цукрової пудри
150 грам вершків 33%
2 яйця С0
Горіхова прошарок:
200 грам мелених горіхів (у мене волоський)
50 грам цукрової пудри
50 грам вершкового масла
Мед 20-30 грам
Сироп:
150 грам цукру
200 грам води
Сік 1/2 лимона
Квітки граната /троянди за наявності
Чізкейк Пахлава з тіста філо, горіхами і цукровим сиропом покроковий рецепт
1. Чізкейк:
Сир збиваємо з пудрою до однорідності, додаємо вершки, об’єднуємо , додаємо яйця і ще раз объединяем.
Сир збиваємо з пудрою до однорідності, додаємо вершки, об’єднуємо , додаємо яйця і ще раз объединяем.
2. Горіхова прошарок:
все Просто смешиваем.
все Просто смешиваем.
3. Сироп:
Змішуємо все і кип’ятимо, після закипання варимо приблизно 5 хвилин до повного розчинення цукру і випаровування частини води. Охлаждаем.
Змішуємо все і кип’ятимо, після закипання варимо приблизно 5 хвилин до повного розчинення цукру і випаровування частини води. Охлаждаем.
4. Збірка:
Листи філо розморожуємо. Викладаємо у форму і кожен аркуш прослаиваем маслом. Посипаємо 1/2 горіхової начинки. Викладаємо сирну основу , добре пригладжуємо, щоб сир зайшов по всіх краях. Посипаємо 1/2 горіховою начинки.
Листи філо розморожуємо. Викладаємо у форму і кожен аркуш прослаиваем маслом. Посипаємо 1/2 горіхової начинки. Викладаємо сирну основу , добре пригладжуємо, щоб сир зайшов по всіх краях. Посипаємо 1/2 горіховою начинки.
5. Зверху накриваємо кінцями листів і промазуємо їх маслом. Випікаємо при температурі 160 градусів годину. Ще гарячий поливаємо сиропом. Охолоджуємо 6-8 годин. Але гарячим теж шалено смачний
Відео рецепт 👇