Як приготувати смачний Чізкейк торт Чорний Ліс рецепт простий. Якщо з’єднати знаменитий торт “Чорний ліс” і класичний чізкейк, вийде дуже смачний торт! Процес приготування може здатися складним, але насправді, приготувати торт було швидше, ніж написати рецепт.
Інгредієнти
Для основи, для круглої форми 18-20 див.:
Яйце – 2 шт. (середні, тільки жовтки),
Борошно – 75 гр.,
Какао – 12 гр.,
Сіль – щіпка,
Цукрова пудра – 25 гр.,
холодне Вершкове масло – 50 гр. (порізати кубиками)
Начинка:
Вишня заморожена (розморозити, сік не виливати) – 200 гр.,
Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.,
Цукор – 30 гр.
Для чізкейку:
Вершковий сир 30% – 500 гр.
Кукурудзяний крохмаль – 50 гр.
Цукор – 75 гр.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Яйце – 1 середнє + 2 білка
Для шоколадного покриття:
Темний шоколад не менше 53% какао – 100 гр.,
Вершки – 33-35% – 60 мл,
Кокосова олія (або рослинне) – 10 гр.
Чізкейк торт Чорний Ліс покроковий рецепт
1. Для основи.
Духовку розігріти до 170 °C. У мисці змішати всі сухі інгредієнти, перемішати, додати жовтки і масло, руками, швидко замісити однорідне тісто. Скачати в кулю, покласти в пакет і прибрати в холодильник на 30 хв. Охолоджене тісто розкачати на присипаному борошном пергаменті, по діаметру форми. Перекласти у форму для випічки разом з пергаментом, якщо потрібно розрівняти по дну. Зверху покласти пергамент з вантажем (горох, квасолю тощо). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 10-12 хвилин (залежить від вашої духовки). Забрати вантаж і повністю остудить.
Духовку розігріти до 170 °C. У мисці змішати всі сухі інгредієнти, перемішати, додати жовтки і масло, руками, швидко замісити однорідне тісто. Скачати в кулю, покласти в пакет і прибрати в холодильник на 30 хв. Охолоджене тісто розкачати на присипаному борошном пергаменті, по діаметру форми. Перекласти у форму для випічки разом з пергаментом, якщо потрібно розрівняти по дну. Зверху покласти пергамент з вантажем (горох, квасолю тощо). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 10-12 хвилин (залежить від вашої духовки). Забрати вантаж і повністю остудить.
2. Начинка:
Вишню разом з соком перекласти в сотейник ,нагріти, додати цукор, крохмаль, добре розмішати, проварити 1-2 хвилини на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Зняти з вогню і остудить.
Вишню разом з соком перекласти в сотейник ,нагріти, додати цукор, крохмаль, добре розмішати, проварити 1-2 хвилини на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Зняти з вогню і остудить.
3. Для чізкейку:
Форму з остиглої основою, обгорнути фольгою (дно і боки), щоб не потрапила вода. Розподілити 1/2 сирної суміші на пісочну основу, акуратно розрівняти. Потім ложкою викласти вишневу начинку( не вдавлювати), закрити зверху залишилася сирною масою і розрівняти. Форму для випічки поставити на деко з гарячою водою (приблизно 2см. води). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці (170 °C) близько 45 хвилин, дістати з духовки і дати охолонути 2 години, не виймаючи з формы.
Форму з остиглої основою, обгорнути фольгою (дно і боки), щоб не потрапила вода. Розподілити 1/2 сирної суміші на пісочну основу, акуратно розрівняти. Потім ложкою викласти вишневу начинку( не вдавлювати), закрити зверху залишилася сирною масою і розрівняти. Форму для випічки поставити на деко з гарячою водою (приблизно 2см. води). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці (170 °C) близько 45 хвилин, дістати з духовки і дати охолонути 2 години, не виймаючи з формы.
4. Для чізкейку:
Всі інгредієнти збити міксером до однорідної массы.
Всі інгредієнти збити міксером до однорідної массы.
5. Для шоколадного покриття:
Шоколад розламати на шматочки. У сотейнику нагріти масло і вершки, додати шоколад і розтопити постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температуры.
Шоколад розламати на шматочки. У сотейнику нагріти масло і вершки, додати шоколад і розтопити постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температуры.
6. остиглий торт Вийняти з форми, перекласти на тарілку, затиснути його кільцем від форми для випічки, рівномірно розподілити шоколадну глазур. Прибрати в холодильник на 30 хвилин. Потім акуратно прибрати кільце. Всі! Можна насолоджуватися! Гарного дня і приємного апетиту!