Чізкейк «Вишня Лимон»

Як зробити Чізкейк «Вишня Лимон» рецепт простий. Досить нестандартне поєднання двох кислих інгредієнтів , але за рахунок кисломолочного сиру , піщаної основи і ганаша смак стає дуже збалансованим. Самий неприторный і ніжний чізкейк.

Інгредієнти

На чізкейк діаметром 18 см і вагою 1,6 кг

Основа:
300 грам пісочного печива (у мене домашнє з мигдалем, можна за основу взяти тісто для тарти або зефиросендвичей- рецепт на сторінці)
30 грам вершкового масла
30 грам молока

Вишнева начинка:
400 грам замороженої вишні
100 грам цукру
25 грам кукурудзяного крохмалю

Сирна основа вишнева:
260 грам сирного сиру
50 грам цукрової пудри
150 грам Вишневої начинки
8 грам крохмалю
1 яйце

Сирна основа лимонна:
260 грам сирного сиру
50 грам цукрової пудри
100 грам вершків 33%
1 яйце
Сік і цедра 1/2 лимона
8 грам крохмалю

Лимонний Ганаш:
140 грам білого шоколаду
140 грам вершків 33%
Сік і цедра 1/2 лимона
3 г желатину (замочити в 12 грамах води)

Чізкейк «Вишня Лимон» покроковий рецепт

1. Основа:
Крихти печива поступово змішуємо з маслом і молоком , маса повинна ліпитися і майже не кришитися при нажатии.

2. Вишнева начинка:
Змішуємо і уварюють до загусання. Можна залишити на час при кімнатній температурі або прибрати в холодильник.150 грам перебиваємо блендером до стану джему. Додамо в сирну часть.

3. Сирна основа лимонна:
Сир сирний змішуємо з цукровою пудрою до однорідності, додаємо яйце і тільки після всі інші інгредієнти. Викладаємо спочатку вишневу начинку , потім вишневу основу і лимонну. Випікаємо при температурі 140-150 градусів 1-1,5 години до легкого потряхування серединки чізкейку. Охолоджуємо 30 хвилин у вимкненій духовці , після прибираємо в холодильник на ночь.

4. Лимонний Ганаш:
Вершки нагріваємо до кипіння , додаємо желатин , виливаємо масу на шоколад разом з цедрою , промешиваем до однорідності. Вливаємо сік лимона , вимішуємо міксером , накриваємо плівкою в контакт і прибираємо на ніч на стабілізацію. Збиваємо до м’якого матового стану .

Відео рецепт 👇