Ви давно просили приготувати чізкейк, щоб як в улюбленій кав’ярні, але не надто складний. Для цього нам знадобиться ідеальна роз’ємна форма. Як зробити Чізкейк з рікоттою з випічкою без печива простий рецепт.
Інгредієнти
Для чізкейку нам знадобиться:
Борошно 400 р
вершкове Масло-180 г
Свіжовичавлений сік апельсина або вода 80 р
Цукор 80-100 р
Сіль щіпка
Рікотта 750 р
Цукор 130 р
Яйце 2 шт
Крохмаль кукурудзяний 30 р
Ваніль за смаком
Цукор 160 р
Вершки 33% 150 р
Олію 50 р
Сіль щіпка
Чізкейк з рікоттою з випічкою без печива покроковий рецепт
1. Приготуємо основу: холодне вершкове масло натираємо на тертці і змішуємо з просіяним борошном, перетираємо в крихту. Додаємо холодний апельсиновий сік або крижану воду, цукор, щіпку солі. Збираємо тісто в грудку (довго замішувати пісочне тісто можна!), покласти в пакет і прибираємо в холодильник на 20 минут.
2. Для начинки змішуємо до однорідності рікотту, цукор, яйця, крохмаль і ваніль. Охолоджене тісто розкачуємо (товщина близько 7 мм) і кладемо у форму. По всій поверхні тіста акуратно робимо проколи вилкою. Відправляємо основу в розігріту до 200° духовку на 15 минут.
3. В готову основу вливаємо начинку і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180° (чекати поки основа охолоне не потрібно). Коли чізкейк готовий, приготуємо карамель. У сковороду з товстим дном висипаємо цукор і нагріваємо на середньому огне.
4. Коли більша частина цукру розтопилася, починаємо акуратно помішувати вміст сковороди. Потім вводимо гарячі вершки, розмішуємо до однородности.
5. Додаємо вершкове масло і сіль, розмішуємо. Готову карамель вливаємо завершальним шаром на наш чізкейк. Залишаємо чізкейк в прохолодному місці до повного остывания.
Відео рецепт 👇