Чізкейк з ягодами

Улюблений чізкейк з ягодами рецепт просто з весняним настроєм.

Інгредієнти

(діаметр форми – 21 см):

Для основи:
300 г пісочного печива (Ювілейне)
180 г вершкового масла

Для начинки:
400 г кисломолочного сиру
100 г цукру
100 мл вершків 33% жирності
2 яйця
1 ч. л. лимонного соку
кілька крапель харчового гелевого барвника бажаного відтінку

будь-які ягоди зверху

Чізкейк з ягодами покроковий рецепт

1. Для основи печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Викладаємо у форму, формуючи склянкою дно і борти. Прибираємо в морозилку на 20 хвилин. Готуємо начинку. До творожному сиру додаємо цукор, вершки, яйця і лимонний сік. Добре перемішуємо віночком(не міксером! інакше чізкейк при випіканні трісне) до однорідної маси. При бажанні на даному етапі додаємо кілька крапель гелевого барвника для отримання бажаного кольору, перемешиваем.
2. Дістаємо пісочну основу і акуратно заливаємо начинку. Випікаємо в розігрітій до 130 градусів духовці 1 годину. Я завжди ставлю під решітку з чізкейком невелике деко з водою. У готового чізкейку серединка повинна трохи дрожать.
3. Відкриваємо дверцята духовки і даємо чізкейк охолонути. Прибираємо чізкейк в холодильник на ніч. Готовий чізкейк прикрашаємо улюбленими ягідками і насолоджуємося смачним десертом ☺️💜