Човник хачапурі по-аджарськи справжні грузинські

Ви САМІ вирішили долю п’ятничного ПРЯМОГО ЕФІРУ і сьогодні ми РАЗОМ з вами готували страва грузинської кухні — «Хачапурі по-аджарськи»🔥 — таке актуальне для нашого спільного перебування в Сочі!☀️Як зробити Човник хачапурі по-аджарськи справжні грузинські в духовці рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Тісто:
✔️0,5 літра молока
✔️100 гр. вершкового масла
✔️1 пакетик дріжджів (11 гр.)
✔️800 гр. борошна
✔️1 ч. л. солі
✔️1 ст. л. цукру

Начинка:
✔️0,5 кг. сиру сулугуні
✔️курячі яйця (в кожну порцію хачапурі) по 1 штуці.

Човник хачапурі по-аджарськи справжні грузинські покроковий рецепт

1. Молоко заздалегідь нагріваємо і остуджуємо до 38 градусів. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури. 2. Змішуємо молоко і масло, додаємо сіль, цукор і дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. Поступово додаємо просіяне борошно. В залежності від виробника і якості борошна — її може знадобитися менше або трохи більше. Тісто повинне вийти м’яким і не липнути до рукам.
2. Дати тісту підійти в теплому місці (60 хвилин). Тісто ділимо на 6 частин і скачуємо їх у кульки. Розкачуємо кульку тесту в коржик (близько 20см. в діаметрі, не дуже тонко) Викладаємо з боків доріжки сиру сулугуні, скручуємо краї тіста до середини — формуємо бортики, закриваючи сулугуни.
3. Серединка повинна залишитися порожньою. По краях склеюємо тісто, щоб вийшло у вигляді «човники». Викладаємо залишився сулугуні в середину. Змащуємо готове до випікання виріб збитим яйцем. Випікаємо до золотистої скоринки при 250-270 градусів (приблизно 7-12 хвилин).
4. За хвилину до готовності витягуємо деко з хачапурі і вбиваємо по сирому яйцю в кожну хачапурі, туди ж кладемо по маленькому шматочку вершкового масла і допікаємо хвилинку. Виймаємо з духовки хачапурі, перекладаємо на тарілку, відламує шматочок тіста, перемішуємо яйце з сиром і насолоджуємося! Приємного апетиту!