Як зробити гарний Декор з ізомальт льодяники для торта своїми руками рецепт простий майстер клас.
Інгредієнти
ізомальт
Декор з ізомальт льодяники для торта своїми руками покроковий рецепт
1. У відео я докладно показую і розказую про изомальте і роботі з ним на прикладі простих технік і елементів декору. Ізомальт дає величезні можливості для реалізації творчих ідей, варто лише підключити свою фантазію. У теплому вигляді ізомальт гнучкий, пластичний і тягучий, це властивість кондитери використовують для створення різноманітних фігур, кольорів, елементів і т. д.
2. Словом, створюють шедеври! Я використовую німецький ізомальт Beneo, пробувала різних виробників, зупинила свій вибір на цьому. Ізомальт дуже добре забарвлюється улюбленими барвниками, тому додавати його потрібно трохи, навіть маленька крапля барвника може дати інтенсивний цвет.
3. Сухий барвник зручно додавати до сухого изомальту, гелевий – до розтопленого. Після того, як весь ізомальт розтопився, його потрібно довести до температури приблизно 170-175 С, але не вище 180 С, інакше він починає жовтіти. Якщо довести ізомальт до зазначеної температури, то згодом вироби з нього більш міцними і стійкими до влаге.
4. При роботі з изомальтом вкрай важливо дотримуватися обережності! Працювати тільки в рукавицях, в щільних! Якщо випадково капнути на себе гарячим изомальтом, можна отримати дуже хворобливі опіки, адже температура його дуже висока! Ізомальт це цукор, тому декор з нього чутливий до вологи! Про це важливо помнить.
5. Декорувати торт краще перед подачею на стіл або перед віддачею клієнту. По можливості вибирати менш вологі креми для вирівнювання. Зберігати вироби у сухому місці, кожне в індивідуальній упаковке/пакете.