Як зробити Десерт Тірамісу з маскарпоне і кави рецепт простий ❤️ По-моєму, самий святковий десерт! І саме новорічний!🎉 По-перше, тому що тірамісу можна відразу зібрати в одній великій формі, якої вистачить на всю родину🤗 А по-друге, тому що десерт пахне шоколадом, ваніллю і лікером, а на смак… ну, просто божественний🥰🥰🥰 Я довго шукала той самий рецепт, наближений до оригіналу. Не мокрий, а в міру вологий.
Не надто вершковий, а саме з неповторним смаком маскарпоне❤️ І я його знайшла! Поєднавши в одному рецепті відразу декілька! Це точно мій ідеал і повторю я його не один раз! Хоча робила вперше! А який він гарний! Ви тільки подивіться, яка чудова серія вийшла! Знімала його і все не могла зупинитися 😍.
Не надто вершковий, а саме з неповторним смаком маскарпоне❤️ І я його знайшла! Поєднавши в одному рецепті відразу декілька! Це точно мій ідеал і повторю я його не один раз! Хоча робила вперше! А який він гарний! Ви тільки подивіться, яка чудова серія вийшла! Знімала його і все не могла зупинитися 😍.
Інгредієнти
1. Яйця (С0) – 5 шт
2. Маскарпоне – 500 гр
3. Цукрова пудра – 130 гр
4. Міцна кава – 250 мл
5. Амаретто – 80 мл
6. Савоярді – 200 гр
7. Ванільний екстракт – кілька крапель
8. Сіль – щіпка
9. Какао (алкализованное) – 50 гр
Десерт Тірамісу з маскарпоне і кави покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти повинні бути максимально якісними і смачними! Від цього багато в чому залежить смак самого тірамісу Жовтки відокремити від білків (обережно!). Жовтки змішати з цукровою пудрою і відправити на «водяну баню». При постійному помішуванні, довести суміш до 60° С (вона трохи загусне).
2. Збити суміш на середній швидкості до світлої повітряної маси. Потім додати ванільний екстракт, маскарпоне кімн. температури і перемішати до однорідності. Білки збити в окремій чаші з дрібкою солі до стійких піків. Вінчик, чаша для збивання і самі білки повинні бути добре охлажденными.
3. Акуратно ввести білки в вершкову масу. Зварити й остудити до кімнатної температури міцну каву. Додати лікер, перемішати. Швидко занурити савоярді з двох сторін в кавовий напій. Не потрібно занадто довго тримати печиво до кави, інакше десерт буде мокрим! ‼️Занурювати по одній штуці, не всі сразу.
4. Викласти савоярді в один шар на дно форми. Далі залити шаром крему (не шкодуйте, крему повинно бути достатньо!). Потім шари повторити до самого верху форми. Інгредієнти залишаться – можна зібрати порційні десерти стаканчиках.
5. Прибрати в холодильник для стабілізації мінімум на 5-6 годин, краще на ніч. Перед подачею щедро присипати десерт какао і насолоджуватися, зачерпнувши великою ложкою найніжніший тірамісу прямо з форми. Приємного апетиту!