Домашні батончики шоколадно-карамельні

З батончики шоколадно-карамельні простий рецепт.

Інгредієнти

ОСНОВА:
40 г мигдалю (замоченого на 8-12 годин)
1,5 ст. л. кокосової стружки
1,5 ст. л. розтопленого кокосового або какао масла
1,5 ст. л. какао
2 фініка Medjool без кісточок (близько 40 г)
1 ст. л. какао крупки
1/8 ч. л. рожевої солі
⠀⠀
КАРАМЕЛЬНИЙ ШАР:
90 г сирого кешью (замоченого 4-6 годин і промитого)
180 мл жирного кокосового молока⁣
3 ст. л. розтопленого кокосового або какао масла
2 фініка Medjool без кісточок (близько 40 г)
1 ч. л. ванільною пасти
Щіпка рожевої солі

ШОКОЛАДНИЙ ШАР:
50 г какао-масла або кокосового масла⁣
15 г какао
1,5 ст. л. кленового сиропу
1/2 склянки арахісу

Ви можете замінити кленовий сироп і кокосові вершки на агаву/фініковий/топінамбура і мигдальне молоко!

Домашні батончики шоколадно-карамельні покроковий рецепт

1. В блендері/комбайні подрібніть всі інгредієнти для основи. Перекладіть суміш у форму і щільно утрамбуйте формуючи корж-основу. У блендер помістіть всі інгредієнти для карамелі і добре перемішайте до однорідного стану. Вилийте отриману карамель на основу. Охолодіть в морозилці до затвердения.
2. Помістіть всі інгредієнти для шоколадного шару, крім арахісу, в миску і розтопити на водяній бані. Тримайте суміш при температурі 46°С Перемішайте шоколад міксером, поки суміш не стане однорідною. Вилийте шоколадний шар зверху на застиглий карамельної слой.
3. Посипте зверху арахісом (розколотим або цілим). Охолодіть в морозилці до застигання шоколаду. Дістаньте з форми і насолоджуйтеся! Зберігайте в морозилці, попередньо трошки розморожуючи перед подачей.