Меренговый торт Пані Валевська з персиками і кремом

Меренговый торт Пані Валевська з персиками і кремом простий рецепт 🍑⠀Пісочні коржі… соковита персикова начинка… ніжна меренга з горішками… вершковий крем… просто ідеальний баланс смаків.

Інгредієнти

Для начинки:
✅ 600 г персиків
✅ 60 г цукру
✅ 1 ст. л. лимонного соку
✅ 40 г кукурудзяного крохмалю
✅ 180 мл води⠀

Для коржі:
✅ 4 жовтки
✅ 50 г цукру
✅ 10 г ванільного цукру
✅ щіпка солі
✅ 200 г вершкового масла
✅ 300 г борошна
✅ 5 г розпушувача⠀

Для меренги:
✅ 4 білка
✅ щіпка солі
✅ 160 г цукрової пудри
✅ 15 г кукурудзяного крохмалю
✅ 30 г горіхів (у мене мигдаль) ⠀

Для крему:
✅ 2 яйця
✅ 50 г цукру
✅ 10 г ванільного цукру
✅ щіпка солі
✅ 40 г кукурудзяного крохмалю
✅ 400 мл молока
✅ 150 г вершкового масла⠀

Меренговый торт Пані Валевська з персиками і кремом покроковий рецепт

1. Начинка: Нарізаємо персики, додаємо цукор, лимонний сік і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, додаємо крохмаль з водою і варимо до загущення. Накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути. ⠀

2. Корж: Жовтки поєднуємо з цукром, ванільним цукром і сіллю. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і замішуємо тісто. Розкачуємо на пергаменті до товщини ~5 мм, ставимо в холодильник на 20 хв і випікаємо при 180 гр 10 хв. ⠀

3. Меренгу: Збиваємо білки з сіллю в піну. Продовжуючи збивати, додаємо цукрову пудру і збиваємо до піків. Додаємо крохмаль і перемішуємо. ⠀ Корж змащуємо начинкою, зверху меренгою і посипаємо горішками. Випікаємо при 150 г 30 хв і охолоджуємо. ⠀

4. Крем: Яйця поєднуємо з цукром, ванільним цукром, сіллю і крохмалем. Помішуючи, вливаємо гаряче молоко, ставимо на вогонь і варимо до загущення. Накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути. Міксером збиваємо м’яке вершкове масло, додаємо заварне основу і перемішуємо. ⠀

5. Збираємо: Корж розрізаємо навпіл, змащуємо половину кремом, накриваємо другою і ставимо в холодильник на годину. Прикрашаємо і насолоджуємося!

Відео рецепт 👇