Домашні булочки brioschi французькі з абрикосами простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
400 г борошна (оптимально сильної хлібної борошна з вмістом білка від 13%, наприклад, Nordic)
50 г цукру
4 яйця (200 г) кімнатної температури
30 мл молока
18 г дріжджів (свіжих) – 5 г (сухих)
200 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
2 г солі
близько 20 середніх абрикосів
мигдальні пелюстки
додатковий цукор для посипання
жовток+ 1 ст. л . води
Домашні булочки brioschi французькі з абрикосами покроковий рецепт
1. Готуємо тісто для бріош. Яйця, сіль з’єднуємо з молоком і цукром. Відправляємо в чашу комбайна, насадка гак. Перемішуємо до об’єднання. Борошно з’єднуємо з сухими швидкорозчинними дріжджами і додаємо до яєць. Перемішуємо.(Якщо ви використовуєте свіжі дріжджі, необхідно зробити опару.
2. З’єднуємо молоко кімнатної температури, свіжі дріжджі і 1 ч. л. цукру, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, потім додаємо до взбивающимся яйцям.) У тісто по одному шматочку додаємо холодне вершкове масло . Для тіста бріош олія повинна бути дуже високої качества.
3. Вимішуємо тісто 20-25 хв, до гладкого еластичного стану. Важливо, щоб тісто не нагрівалося вище 24С. Накриваємо тісто кухонним рушником і ставимо в тепле місце на кілька годин , щоб воно підійшло. Це буде 1 – ий підхід тесту. Всього в бріоші їх 3, не рахуючи підйому опары.
4. Коли тісто підніметься, його необхідно осадити, тобто злегка перемішати, борошно додавати не потрібно. Обертаємо миску з тістом харчовою плівкою і прибираємо мінімум на 8 годин (можна і 24 години в холодильник. Це буде 2 підйом теста.
5. Дістаємо тісто з холодильника, поділяємо на 10 рівних частин (або формуем за бажанням), з кожної частини формуем кульку і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
6. Дно склянки мачає в борошно і робимо в кожній булочці виїмку, всередину кладемо кілька половинками абрикосів, краю змащуємо з допомогою пензлика жовтком, змішаним з водою, посипаємо мигдалевими пелюстками і сахаром.
7. Накриваємо кухонним рушником і залишаємо на 30 хвилин. Це буде 3 підхід тесту. Випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій до 170С, близько 25-30 хвилин до золотистого кольору і готовности.