Домашні хінкалі з яловичини

Як смачно зробити домашні хінкалі з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хінкалі, або грузинські пельмені, дуже популярний, всім відоме блюдо грузинської кухні, яка набула поширення в інших регіонах Кавказу і по всьому колишньому СРСР. Звідси і різноманітність всіляких варіантів і рецептів приготування. Незмінним залишається заміс тіста і форма ліплення.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно — 380 г;
Крижана вода — 207 р (мухинский склянку за ризиком);
Рослинне масло — 1 ст. л.;
Сіль — 1 ч. л.

Для начинки:
Яловичина — 800 г (можна взяти яловичину і свинину 50/50);
Ріпчаста цибулю — 200 р;
Чорний перець — 1/2 ч. л.;
Коріандр — 1 ч. л.;
Кумин — 1/2 ч. л.;
Зелень кінзи — великий пучок;
Сіль — 1 ч. л., далі за смаком, фарш не повинен бути прісним;
Вода — від 50 мл, далі по консистенції, фарш не повинен бути занадто крутим і сухим.

Домашні хінкалі з яловичини покроковий рецепт

1. В крижаній воді розчинити сіль. У миску з борошном влити воду і рослинне масло, вимісити тісто. Накрити, дати постояти хвилин 15-20. ⠀ Прокрутити м’ясо і цибулю через м’ясорубку з крупною решіткою. Додати спеції, воду або охолоджений бульйон, подрібнену зелень кінзи, ретельно перемішати до консистенції густої сметаны.

2. Збалансувати смак фаршу з солі. ⠀ Готове тісто розділити на шматочки, приблизно по 40-50 г кожен. Розкачати кожен шматок качалкою в корж діаметром близько 12 см, товщиною 1,5-2 мм. Викласти на корж столову ложку фаршу, підняти краї і з’єднати по колу складочками. З’єднати складки у вузлик, затиснути пальцями так, щоб не було отворів, краю вузлика обрізати ножицями. ⠀

3. Довести до кипіння велику кількість води (хінкалі повинні відчувати себе вільно), посолити так, щоб смак був інтенсивно солоним, додати чорний перець горошком і лавровий лист. ⠀ Киплячу воду перемішати і по одній запустити хінкалі так, щоб вони не прилипли до дна. ⠀

4. Після того як хінкалі спливуть на поверхню, варити їх треба близько 10 хвилин. Загальний час приготування не більше 15 хвилин, при цьому вода не повинна занадто сильно кипіти, щоб не пошкодити цілісність изделий.

Відео рецепт 👇