Як зробити домашні котлети з печінки з сиром рецепт. Печінка – доступний і корисний продукт. З неї можна приготувати ситний і смачний обід чи вечерю без шкоди для фігури! Однак, не всі її люблять і я придумала дещо.
Інгредієнти
▪️ Печінка яловича 800 гр +/-
▪️ жовток 1 шт. (можна невелике ціле яйце)
▪️ вершки 100 мл (у мене 33%)
▪️ Мука 2-3 ст. л (можна в. с., житнє або цз пнешичную тонкого помелу)
▪️цибуля ріпчаста 1 головка невелика
▪️ Сіль, перець та ін спеції – за смаком (у мене сіль і копчена паприка)
ДОДАТКОВО (за бажанням і смаком
▪️Твердий сир 30 гр
▪️Копчена ковбаса 50 гр (бекон)
+ можна кріп або ін зелень за смаком
НАЧИНКА
▪️Моцарела 100 гр +/
–
Домашні котлети з печінки з сиром покроковий рецепт
1. Змішати печінку, яйце, цибуля, вершки в блендері в однорідну масу. Якщо використовуєте сир і ковбасу (для відволікання від смаку і запаху печінки), то їх також покласти в масу і подрібнити у блендері. Масу посолити і поперчити за смаком. Додати борошно і ще раз пробити/ перемешать.
2. Смажити оладки/ котлетки з двох сторін на сковороді з гарним а/п покриттям на невеликій кількості олії. Я в центр кожної котлетки поклала шматочок моцарели і закрила печінкової массой.
3. Є краще гарячими, щоб сир тягнувся. Подавати з зеленню і сметаною. Смачно з овочевим салатом або з картопляним пюре.
Відео рецепт 👇