Домашні кращі хінкалі з м’ясом класичні в каструлі у воді простий рецепт.
Інгредієнти
Кінза
Свинина 250 г(можна тільки з телятиною)
Телятина 250 р
Ріпчасту цибулю 1-2 штука
Зелений перець чилі 1 штука
Сіль 2 столові ложки (або за смаком)
Мелений чорний перець за смаком
Мелений червоний перець за смаком
Часник 2 зубчики
Для тесту
Вода 450-470мл
борошно 1 кг
Рослинна олія-2 ст/л
Домашні кращі хінкалі з м’ясом класичні покроковий рецепт
1. Тісто: у глибоку ємність висипати борошно, 1 ст. л. солі без гірки і почати замішувати, поступово додаючи воду (400 -500мл, відразу не треба додати) і соняшникову олію. Замішувати можна руками, але зручніше використовувати міксер з насадкою для тіста або хлібопічку, в якій є функція замісу тіста. Виходить дуже туге тісто. Відправляємо в холодильник на час.
2. Потім виймаємо з холодильника і продовжуємо замішувати. Після того, як маса стане однорідною і еластичною, розділимо рівні ковбаски і назад відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин. Фарш: м’ясо провернути через м’ясорубку . Так само ріпчасту цибулю, черешки кінзи, перець чилі, часник. У глибокій ємності змішати м’ясо і і поперчити і додати дрібно нарізані листочки кинзы.
3. Додати 100-150мл. води. і ретельно перемішати. Консистенція повинна бути рідкою, але однорідною. Розкачати тісто в ковбаску і нарізати його на шматочки. Зліпити кожен шматочок в кульку, а потім, присипаючи борошном, розкачати в тонкий корж. Покласти близько 50 г фаршу в середину тонкої коржі і, піднімаючи вгору краї тіста, згорнути їх по колу гармошкою: однією рукою затискати тісто, а інший збирати складки.
4. В каструлі підсолену киплячу воду закрутити з допомогою ложки лійкою, опустити в її центр хінкалі, перешкодити ще один раз (щоб хінкалі напевно не злиплися один з одним) і залишити варитися протягом 7-8 хвилин. Виходить нереально смачно 🤤
Відео рецепт 👇