Китайська локшина вок з фунчозой, куркою та овочами

Китайська локшина вок з фунчозой, куркою і овочами простий рецепт домашній.

Інгредієнти

На 3-4 порції знадобиться:

– велике філе курячої грудки 2 шт.
– фунчоза 3 порції (3/4 пачки) або будь-яка інша локшина (рисова, пшенична, гречана)
– лук 1 шт. 🧅
– морква 1 шт. 🥕
– 1 невеликий кабачок (або 2 огірка)
– перець солодкий 1 шт.
– перець гострий на смак 🌶️
– перець червоний мелений за смаком
– часник 2 зубчики 🧄
– соєвий соус-1/2 склянки
– кунжутне масло 2 ст. ложки
– соняшникова олія рафінована 2 ст. ложки
– цибуля зелена 2 шт. (у мене порей)
– імбир свіжий або сухий за смаком
– насіння кунжуту 1 ч. ложка

☝️ Це базовий набір овочів. За бажанням і по можливості можна додавати: пекінську капусту, зелену квасолю, гриби, кукурудзу, паростки маша, брокколі і гарбуз.

Китайська локшина вок з фунчозой, куркою і овочами покроковий рецепт

1. Куряче філе нарізаємо тонкими довгими скибочками, посипаємо за смаком меленим червоним перцем і сухим імбиром, заливаємо парою ложок соєвого соусу. Перемішуємо. Всі овочі миємо, чистимо і ріжемо довгими смужками. Фунчозу заливаємо киплячою водою так, щоб повністю покрило і залишаємо на 5 минут.

2. Потім зливаємо через сито, промиваємо холодною водою і для зручності розрізаємо ножицями. (Якщо у вас інша локшина, готуйте по інструкції на упаковці) Розігріваємо в сковороді вок суміш соняшникової і кунжутної олії. Кидаємо в масло нарізані пелюстками зубчики чеснока.

3. Якщо ви використовуєте свіжий імбир, гострий перець, кидайте їх туди ж 🙂 Як тільки часник почне корічневеть, виловлюємо все з вока шумівкою і викидаємо. Завантажуємо в ароматне масло куряче м’ясо, смажимо, постійно помішуючи, на сильному вогні 2-3 минуты.

4. Виловлюємо курку на тарілку і відразу ж кидаємо в вок цибулю і моркву. Продовжуємо помішувати ще пару хвилин. Після чого додаємо кабачок і перець. Смажимо ще кілька хвилин. Додаємо зелений лук, продовжуємо мешать.

5. Через хвилину додаємо локшину і курку. Посипаємо насінням кунжуту. Вливаємо залишився соєвий соус. Перемішуємо ще 1 хвилину і знімаємо з огня.

6. Вок щільно закриваємо кришкою і даємо локшині 10 хвилин постояти, щоб вона ввібрала масло і соус. Перед подачею перемішуємо ще раз.