Буланжер картопля по французьки в духовці

Ніжний картоплю, томиться в молоці в поєднанні з цибулею, вершковим маслом і ароматом прованських трав 👌 Буланжер картопля по французьки в духовці простий рецепт домашній.

Інгредієнти

✅Картопля – 1 кг
✅Цибуля – 2 -3 шт.
✅Молоко – 350-400 мл
✅Вершкове масло – 50-60 гр.
✅Сіль, перець — за смаком
✅Прованські трави – 1 ч. ложка

Буланжер картопля по французьки в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю і цибулю нарізаємо на кружечки, як можна тонше. Сковороду змащуємо маслом і викладаємо шарами нарізану картоплю по черзі з цибулею. Кожен шар солимо, додаємо перець, прованські трави вкусу.
2. Коли залишається останній шар, він складається тільки з картоплі, спершу заливаємо картоплю в сковороді гарячим молоком і вже далі викладаємо заключний шар з картоплі, а зверху вершкове масло, сіль, перець і специи.
3. Накриваємо сковорідку фольгою і випікаємо при 200-220 градусах 40-45 хвилин, потім знімаємо фольгу, зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще хвилин 40. Приємного апетиту!