Я вчора готувала пончики, в ідеалі вони повинні були бути цукровою пудрою, але її не виявилося🤷Але якщо вірити відгукам, вони вийшли те, що потрібно 👌 Домашні пончики на молоці і дріжджах на сковороді простий рецепт.
Інгредієнти
✅Борошно пшеничне 350гр
✅Молоко 160гр
✅Цукор 1ст.л
✅Яйце 1шт
✅Масло вершкове 30г
✅Дріжджі сухі 7g
✅Сіль щіпка.
Домашні пончики на молоці і дріжджах на сковороді покроковий рецепт
1. ✅У великій мисці змішати всі сухі інгредієнти. ✅Додати тепле молоко, яйце і розтоплене вершкове масло. ✅Замісити тісто. Воно повинно вийти трохи липким, борошно більше не додавати, інакше тісто вийде дуже густим.Вимішувати не менше 10хвилин ✅Прибрати у велику миску, накрити плівкою і рушником, прибрати в тепле место.
2. Через 1,5 години дістати тісто, злегка обім’яти і легкими натисканнями качалкою (не раскстывать, щоб зберегти легкість) притискаємо тісто, раскстывая в невеликий пласт. ✅Беремо склянку, вирізаємо коло, всередині вирізаємо коло формою поменше. ✅Готові пончики кладемо на дошку злегка присипаної борошном, накриваємо плівкою, щоб не заветрились і залишаємо на 30 для расстойки.
3. В сковороду з товстим дно налити олію, близько 0,5 л,нагріти на середньому вогні. ✅Смажимо пончики до золотистої скоринки з двох сторін. ✅Температура не повинна бути занадто високою, щоб пончики не згоріли. ✅Готові пончики викладаємо на паперові полотенца.
4. Подавати з цукровою пудрою або в шоколадній глазурі. ✅Дуже просто і дуже смачно. ✅Гості не повірили, що вони домашні, можливо це можна розцінювати як комплімент 😂