Домашні рогалики на сметані з вареним згущеним молоком

Дуже смачні Домашні рогалики на сметані з вареним згущеним молоком, цукром і корицею рецепт простий. Тісто краще приготувати напередодні і поставити на ніч у холодильник. З холодним тестом буде легше працювати (менше буде рватися). Не розкачати дуже тонко. Розмір та кількість, залежить від вас.

Інгредієнти

Борошно – 500 гр.
Дріжджі свіжі – 25 гр.( сухі – 2,5 ч. л.)
Цукор – 120 гр.
Яйце – 2 великих.
Вершкове масло м’яке – 130 гр.
Сметана жирна – 200 мл
Сіль – щіпка
Яйце для змащування

Начинка:
Варена згущене молоко – 300 гр., цукор коричневий – 150-200 гр., кориця мелена – 2 ч. л.

Цукровий сироп:
Цукор – 100 гр., вода – 50 мл- у каструлі довести до кипіння, прибрати в сторону.

Домашні рогалики на сметані з вареним згущеним молоком покроковий рецепт

1. В чашу міксера покласти борошно, дріжджі, цукор, почати перемішувати, додати яйця і сметану, через пару хвилин додати масло і сіль. Замішувати 8 хвилин. Тісто буде липким(так і має бути), важливо щоб воно було без комков.
2. Руки змастити маслом або присипати борошном і перекласти тісто добре змащену маслом миску, зверху тісто також змастити олією, закрити харчовою плівкою і залишити на 1 1/2 години при кімнатній t або на ніч у холодильнику. Перекласти тісто на присипану борошном робочу поверхню(тісто липке).
3. Розкачати тісто в прямокутник. Злегка розтопити згущене молоко. Розтопленої змастити згущеним молоком розкачане тісто, посипати цукром і корицею. Скласти навпіл і ще раз навпіл. Трохи розкачати і розрізати на трикутники. Трикутники скрутити в рулетики, від підстави до вершине.

4. Викласти рулетики на застелений папером для випічки деко. Накрити рушником і залишити ще на 1 годину. Духовку розігріти до 170°C. Піднявся рулетики змастити збитим яйцем, випікати 40 хвилин або до золотистого кольору. Вийняти з духовки, рясно змастити цукровим сиропом і можна подавать.