Компот-компотом, а без хліба нікуди! Саме публікації з хлібо🍞-булочними 🍔 изделими перемагають в моєму профілі 😂😂😂! Хлібець сьогодні формовий, його я печу найчастіше! Як приготувати смачний Домашній білий хліб на молоці та воді в духовці рецепт простий. Зручно формувати, зручно зберігати і різати теж дуже зручно, а можна і відламати, як на фотографії! Зверху пару ложок нашої 🍒-🍏 заготовки (рецепт джему шукайте двома постами раніше) і з молочкоооом! Це песняяяя🎼🎶🎶🎶 – чесно слово😄👌!
Інгредієнти
(на 2 великих буханця, розмір форм 31×11×8 см):
120 г молока
480 г води
8 г цукру
12 г солі
900-950 г борошна
5 г сухих дріжджів швидкодіючих
50 г вершкового масла
15 г рослинної олії
кукурудзяне борошно для посипання
Домашній білий хліб на молоці та воді в духовці покроковий рецепт
1. В ємність для замісу просіяти 800 г борошно, додати дріжджі, сіль, цукор, перемішати, влити молоко і воду, почати заміс. Місити тісто 8-10 хвилин, поступово вводячи м’яке вершкове масло. Після того, як введете всі масло, продовжувати заміс ще 5 хвилин. У ємність для расстойки влити рослинне масло, змастити стенки.
2. Сформувати тісто в кулю, куля кілька разів перевернути в ємності, щоб він рівномірно покрився раст. маслом, накрити і залишити на расстойку на 1 годину. Тісто, збільшилася мінімум в два рази, обім’яти і залишити ще на 40-50 хвилин. Підійшло тісто розділити на 16 заготовок і підкотити в кульки, кожна кулька трохи розтягнути в сторони і укласти у форми гармошкою, по 8 шт. в каждую.
3. Присипати вироби кукурудзяним борошном через сито. Накрити рушником і залишити для вистоювання на 30-40 хвилин. У цей час добре прогріти духовку до 200°, режим – конвекція. На дно поставити порожню широку форму. На підійшли виробах зробити надрізи. І відправити форми духовку.
4. Відразу дати пар, влити в форму на дні 300 мл окропу. Випікати вироби 30-35 хвилин, потім ємність з окропом, якщо він ще залишився, прибрати і випікати ще 10-12 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку і розмір виробів). Готовий хліб витрусити з форми і остудити на решетке.