Як зробити смачний домашній чізкейк Нью Йорк з пісочним тістом рецепт простий.
Інгредієнти
На кільце 14х4,5 см
⠀
Пісочне тісто
150 г борошна
80 г вершкового масла 82% при 16-18°С
60 г цукрової пудри
1,5 г солі
35 г обсмаженого фундука зі шкіркою
30 г жовтка
⠀
Чізкейк
360 г вершкового сиру Філадельфія
80 г крем фреш або сметани 30%
80 г цукрової пудри
8 г кукурудзяного крохмалю
40 г яєць
40 г жовтків
1 г ванільною ікри
8 г ванільного екстракту
1,6 г солі
Цедра 1 лимона (опц.)
⠀
Жиандуйя для покриття
280 г білого шоколаду
120 г пасти фундука
Домашній чізкейк Нью Йорк з пісочним тістом покроковий рецепт
1. Пісочне тісто.
Горіхи пробити в комбайні з ножами з 50 г борошна в порошок. Змішати в міксері насадкою лопатка розм’якшене сливочноемасло з просіяного цукровою пудрою. Не доводити до емульсії і не збивати! Додати суміш з комбайна і сіль, додати жовтки. Завершити залишилася борошном, швидко замісити. Розкачати до 3 мм між двох листів пекарської папери, заморозити. Викласти на дно форми, випікати при 150ºC 12 минут.
Горіхи пробити в комбайні з ножами з 50 г борошна в порошок. Змішати в міксері насадкою лопатка розм’якшене сливочноемасло з просіяного цукровою пудрою. Не доводити до емульсії і не збивати! Додати суміш з комбайна і сіль, додати жовтки. Завершити залишилася борошном, швидко замісити. Розкачати до 3 мм між двох листів пекарської папери, заморозити. Викласти на дно форми, випікати при 150ºC 12 минут.
2. Чізкейк.
Всі інгредієнти кімнатної температури. Змішати сир з цукровою пудрою, крохмалем, сіллю, ароматизаторами вручну віночком або в міксері насадкою лопатка. Поступово додати яйця і жовтки до отримання однорідної консистенції. Вилити в підготовлену форму. Поставити в духовку, розігріту до 200°С, додати пар, відразу знизити температуру до 100°С, випікати 45 хвилин. Центр чізкейку повинен бути рідкуватим (як крем-брюле). Дати охолонути 30 хвилин в прочиненими духовці. Вийняти, дати повністю охолонути, дати стабілізуватися 12 годин в холодильнику. Заморозити для покриття жиандуйей.
Всі інгредієнти кімнатної температури. Змішати сир з цукровою пудрою, крохмалем, сіллю, ароматизаторами вручну віночком або в міксері насадкою лопатка. Поступово додати яйця і жовтки до отримання однорідної консистенції. Вилити в підготовлену форму. Поставити в духовку, розігріту до 200°С, додати пар, відразу знизити температуру до 100°С, випікати 45 хвилин. Центр чізкейку повинен бути рідкуватим (як крем-брюле). Дати охолонути 30 хвилин в прочиненими духовці. Вийняти, дати повністю охолонути, дати стабілізуватися 12 годин в холодильнику. Заморозити для покриття жиандуйей.
3. Жиандуйя для покриття.
Розтопити шоколад, нагретьдо 45°С і змішати з пастою фундука, глазурувати заморожений чізкейк, відразу ж загорнути в марлю. Акуратно зняти марлю як тільки жиандуйя застынет.
Розтопити шоколад, нагретьдо 45°С і змішати з пастою фундука, глазурувати заморожений чізкейк, відразу ж загорнути в марлю. Акуратно зняти марлю як тільки жиандуйя застынет.