Домашній гарячий шоколад з молока і меду

Як зробити смачний Домашній гарячий шоколад з молока і меду рецепт простий. Стало холодно, і, вдаючись додому з морозцю, мене нещадно тягне випити чогось смачного, густого і зігріваючого. А тут ще й новорічні свята насуваються, апельсиново-шоколадно-пряні аромати прям в голові рояться. Вирішено – варимо гарячий шоколад!
Рецепт простий до неможливості: потрібно просто розтопити в молоці шоколад. А далі вже все залежить від ваших уподобань. Хочете погустіше і пошоколадней – покладіть побільше шоколаду. Та й шоколад можна варіювати: комусь подобається гіркий, комусь просто темний, а то і молочний. Кількість меду – за бажанням. Кардамон, ваніль, бадьян, імбир, кориця, конјяк тощо – це як душа забажає. Я дам вам базовий рецепт, а ви міняйте його як хочете:)))

Інгредієнти

– 500 мл молока
– 100 гр гіркого шоколаду
– 4 ст л меду
– 1 год л меленої кориці
– 1 год л ванільного цукру
– збиті вершки і конјяк – за бажанням

Домашній гарячий шоколад з молока і меду покроковий рецепт

1. Молоко, ванільний цукор, корицю, мед і розламаний на шматочки шоколад помістити в сотейник. Розмішуючи віночком, довести до кипіння і повного розчинення інгредієнтів. Не кипятить.
2. Додати конјяк за желанию.
3. Перелити в чашку, за бажанням прикрасити збитими вершками і посипати тертим шоколадом або меленої корицей.