Домашній гострий соус на зиму з перцю, помідорів, яблук і моркви

Домашній гострий соус на зиму з перцю, помідорів, яблук, моркви, часником, цукром і оцтом простий рецепт. Смачний, в міру гострий. З простих інгредієнтів.
Звичайно всі заготовки дуже просто робити, коли є відповідна техніка. Тут потрібно м’ясорубка. Якщо її немає, то можна спочатку проварити помідори, яблука і перець (солодкий і гострий), до м’якості, протерти через сито, додати терту на дрібній тертці моркву. далі за рецептом.
Текстура і смак тільки виграють. Простіше і швидше готувати за рецептом, який пишу нижче. Не можу назвати це аджикою, смак інший. Аджика найкраща та, яку можна зберігати тільки в холодильнику, коли в ній залишається свіжим часник і гострий перець. Термін зберігання її не дуже великий, на зиму в банки не закрити. Всі інші варіанти «аджики», на мій смак, не аджика.

Інгредієнти

(вага овочів почищених)
Помідори 1,5 кг
Яблука (кисло-солодкі чи кислі) 0,5 кг
Солодкий перець 0,5 кг
Гострий перець 1-2шт
Морква 0,5 кг
Часник 100г
Цукор-100г
Сіль 50г
Перець чорний мелений 1чл
Рослинна олія 120мл
Оцет 9% 100мл

Домашній гострий соус на зиму з перцю, помідорів, яблук і моркви покроковий рецепт

1. Через м’ясорубку пропустити помідори, яблука, перець і моркву. все помістити в 5литровую каструлю, додати сіль, цукор і перець. Довести до кипіння, при тихому кипінні варити 1,5 часа.
2. На дрібній тертці натерти часник або пропустити через прес, додати в овочеву суміш, влити олію, оцет, добре перемешать.
3. Спробувати. Якщо необхідно, додати сіль/цукор. Через 5 хвилин вимикаємо. Розливаємо в стерильні банки.
4. Зберігаємо в підвалі, але і в коморі зберігати можна. Вихід 6 банок по 250мл. і Ще трохи поїсти відразу).

Відео рецепт 👇