Домашній хліб багет на дріжджах

Як смачно зробити Домашній хліб багет на дріжджах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вода – 340 мл
Дріжджі свіжі – 12 р
Борошно – 450 г
Сіль – 1 ч. л.

Домашній хліб багет на дріжджах покроковий рецепт

1. З’єднуємо холодну воду з дріжджами і перемішуємо. Додаємо борошно і сіль. З’єднуємо. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім мокрими руками складаємо тісто: Тягнемо з одного боку і підверніть до центру, а потім відбиваємо про дно миски 10 раз.

2. Прибираємо в холодильник ще на 30 хвилин. Знову складаємо, відбиваємо і в холод на 30 хвилин Останній раз складаємо, відбиваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину 30 хвилин. Далі ділимо тісто на чотири частини. Кожну частину підверніть в прямоугольник.

3. Прикриваємо, залишаємо на 15 хв. Формуем багети. Викладаємо на пергамент, залишаємо при кімнатній температурі на 30 хв. Випікаємо 12 хвилин при 240 градусах з парою, а потім виймаємо форму з водою і печемо ще 12-15 хв при 220 градусах.

Відео рецепт 👇