Домашній хумус з баклажанів, часнику і нуту простий рецепт.
Інгредієнти
▫️Баклажан 🍆 1 шт 300 гр
▫️Часник 🧄 5зуб- 1 головка за смаком
▫️відвареної Нут 250 гр
▫️Оливкова олія 2 ст. л
▫️Кунжут мелений або кунжутна паста 1 ч. л
▫️Паприка мелена 1 ч. л
▫️Кмин 1/2 ч. л
▫️Сік лимона 🍋 1 ч. л
▫️Сіль
▫️Чорний перець
▫️Сушений базилік щіпка
Домашній хумус з баклажанів, часнику і нуту покроковий рецепт
1. Часник поливаємо рослинним маслом і посипаємо дрібкою солі, загортаємо у два шари фольги і випікаємо разом з баклажаном 30 хвилин при 200°.
2. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до аромату і ледь золотистого кольору, подрібнюємо в кавомолці, якщо є кунжутна паста використовуємо її.
3. запечений Часник він ніжний на смак його кількість регулюємо за власним бажанням і смаком. Дуже смачно поєднується з чіпсами або підсмаженими тостами.
Відео рецепт 👇