Домашній хумус з баклажанів, часнику та нуту

Домашній хумус з баклажанів, часнику і нуту простий рецепт.

Інгредієнти

▫️Баклажан 🍆 1 шт 300 гр⁣
▫️Часник 🧄 5зуб- 1 головка за смаком⁣
▫️відвареної Нут 250 гр⁣
▫️Оливкова олія 2 ст. л⁣
▫️Кунжут мелений або кунжутна паста 1 ч. л⁣
▫️Паприка мелена 1 ч. л⁣
▫️Кмин 1/2 ч. л⁣
▫️Сік лимона 🍋 1 ч. л⁣
▫️Сіль⁣
▫️Чорний перець⁣
▫️Сушений базилік щіпка

Домашній хумус з баклажанів, часнику і нуту покроковий рецепт

1. Часник поливаємо рослинним маслом і посипаємо дрібкою солі, загортаємо у два шари фольги і випікаємо разом з баклажаном 30 хвилин при 200°.⁣

2. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до аромату і ледь золотистого кольору, подрібнюємо в кавомолці, якщо є кунжутна паста використовуємо її.⁣

3. запечений Часник він ніжний на смак його кількість регулюємо за власним бажанням і смаком.⁣ Дуже смачно поєднується з чіпсами або підсмаженими тостами.

Відео рецепт 👇