Домашній квас на житній заквасці

Як зробити смачний напій: Домашній квас на житній заквасці рецепт. У хорошої господині на кухні безвідходне виробництво.
Якщо залишилося трохи закваски, робимо КВАС, смачний, як у казці! Дорогі мої, ділюся з вами актуальним літнім рецептом домашнього квасу натурального бродіння і газації. Влітку такий напій йде наура: освіжитися, в окрошку, навіть у деякі рецепти випічки. Крім задоволення, квас – це користь 💯: пряма поставка “хороших” бактерій в мікрофлору кишечнику. Я спробувала розшифрувати слово КВАС: 👍Класний 💊Вітамінний 👃Аромат 💪Суперсили.

Інгредієнти

2.5 літра води
3 ст. л. житнього обдирного борошна
2 ст. л. без гірки солоду житнього ферментованого
2 ст. л. житньої закваски
4-8 ст. л. цукру

Домашній квас на житній заквасці покроковий рецепт

1. Заварка: 2 ст. л житнього борошна і 2 ст. л. солоду заварюємо склянкою окропу, перемішуємо, даємо охолонути до 65°С, додаємо ще 1 ст. л. борошна, перемішуємо і ставимо в тепле місце з температурою 65С на 2 години (можна на ніч).
2. У воду додаємо заварку, закваску, цукор. Бродіння при кімнатній температурі 12-24 часа.
3. Перелити в пляшки, додаємо родзинки і цукор за смаком. Прибираємо в холодильник мінімум на 12 годин. Дістаємо з холодильника і насолоджуємося!