Домашній лечо з болгарського перцю і помідорів

Як зробити домашній лечо з болгарського перцю і помідорів рецепт. Класична страва угорської кухні, досить поширене в країнах Європи. Як і будь-яке популярне блюдо, не має точної рецептури, так як всі готують його по-своєму. Вельми популярний варіант для заготівлі на зиму, мою сім’ю він теж не обійшов стороною. Так що ось наш варіант 🙂 .

Інгредієнти

– томати 3 кг.,
– перець солодкий (болгарської) 2 кг.,
– часник 4 зубчики,
– цибулю-1 велика голівка,
– сіль/цукор
– оцет столовий 6% 50 мл,
– олія рослинна 100 мл

Домашній лечо з болгарського перцю і помідорів покроковий рецепт

1. Помідори обшпарити і зняти шкірку. Подрібнити в блендері разом з часником і кип’ятити у великому сотейнику 10 хв. Додасть нарізаний смужками перець і дрібно нарізаний лук.
2. Варити ще 15 хв. Додати оцет, сіль, цукор, олія. Залишити на вогні ще на 5-10 мин.

3. Розливаємо гарячу суміш по стерилізованим банкам і добре закриваємо. Накриваємо рушником і залишаємо до повного остывания.