Як зробити домашній мармелад Вишня Яблуко на пектині рецепт. Думаю той, хто потрапляє на мою сторінку, з легкістю здогадується про всіх моїх смакових перевагах 😄👌! Серед солодощів на першому місці, звичайно, домашній зефір, а ось слідом йде він – мармелад! Не з підфарбованої води і ароматизаторів, як в магазині, а зі справжніх ягід і фруктів! Такий ароматний-ароматний, в міру солодкий і з кислинкою, плотненький і одночасно нежненький, кусаєш його і відразу розумієш – ВИШНЕВИЙ 🍒!
Інгредієнти
(вихід ~900 г):
400 г вишневого пюре
200 г яблучного пюре
550 г цукру
130 г глюкозного сиропу
15 г 🍏🍏🍏 пектину
3 г 🍋 кислоти + 3 г окропу
Температура 107°
Домашній мармелад Вишня Яблуко на пектині покроковий рецепт
1. Взяти 🍒з запасом, видалити кісточки, пробити блендером і протерти крізь сито, відміряти потрібну кількість. Взяти 🍏 з запасом, запекти в духовці або СВЧ, пробити блендером і протерти крізь сито, відміряти потрібну кількість. Підготувати силіконову форму (розмір моєї 24×11 см). 200 г цукру із загальної маси з’єднати з пектином, перемешать.
2. У високому сотейнику з товстим дном з’єднати обидва пюре і довести суміш до 30°, всипати суміш цукру з пектином “дощиком”, швидко перемішуючи, довести до кипіння. У киплячу масу додати залишки цукру і глюкозний сироп, знову довести до кипіння і уварити масу на середньому вогні до стійких 107°.
3. В кінці буде здаватися, що потрібної температури не дочекатися, але наберіться терпіння, ретельно перемішуйте і чекайте, все буде! Як тільки маса набере потрібну температуру, влити 🍋 кислоту, швидко перемішати і мармелад викласти у форму. Залишити на 2-3 години. Потім вийняти пласт з форми, нарізати на потрібні шматочки і залишити на 8-10 годин, після обваляти в дрібному цукрі і наливати чайку ☕ 🤗😉🙌.